• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borovčanin: Hvala Novom Pazaru i Partizanu

Srpski sekretar za omladinu i sport zahvalio igračima Novog Pazara i Partizana koji su se priključili borbi protiv nasilja, huliganizma i mržnje.

Fudbaleri Novog Pazara i Partizana meč na premijeri proljećnog dijela Superlige Srbije započeli su u majicama na kojima je pisalo "Ne govoru mržnje". Shodno toj poruci i duel je protekao u fer borbi.

"Utakmica u Novom Pazaru je pokazala da kapiteni i igrači mogu da utiču na svijest gledalaca, bez obzira na pokušaje da se navijanje ispolitizuje. Političari koji su u upravama, ili imaju uticaja na njih, treba da štite interes sporta, samim tim i društva, a ne da ga koriste u političke svrhe", naglasio je Nenad Borovčanin, državni sekretar za omladinu i sport koji je i predsjednik Komiteta za borbu protiv mržnje.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva omladine i sporta, on je kazao da činjenica da je Srbija društvo u tranziciji, sa visokom stopom nezaposlenosti, nedovoljno jakim institucijama sistema, velikim brojem mladih ljudi sa osjećajem bezizlaznosti, ukazuje na to da je povećan rizik od izbijanja incidenata i ističe da zbog toga borba protiv huliganizma u sportu mora biti kontinuirana.

"Klubovima se mora pomoći da postanu stabilniji, uprave profesionalnije, stručni štabovi nezavisni, igrači rasterećeni, a onda će na terenu biti kvalitetnih utakmica, a na tribinama lijepih koreografija", smatra državni sekretar Srbije, i apeluje da se navijačka kultura gradi pozitivnim kampanjama, čiji su promoteri igrači, a ne uprave.

Državni sekretar i predsjednik Komiteta za borbu protiv mržnje insistira i da kazna za huligane mora biti stroža, brža i efikasnija, kako bi se razdvojili i zaštitili navijači od huligana.

(MONDO, foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC