• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EURO 2016: BiH na Belgiju, Izrael, Vels…

"Zmajevi" će u kvalifikacijama za EP 2016. u Francuskoj igrati u Grupi B sa Belgijom, Izraelom, Velsom, Kiprom i Andorom.

Voljom žrijeba održanog u Nici, BiH je dobila protivnike za sljedeće kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, a to su Belgija, Izrael, Vels, Kipar i Andora.

Uoči žrijeba u Nici, selektor BiH Safet Sušić nikako nije želio u grupu sa selekcijama nastalim raspadom bivše Jugoslavije i želja mu se ispunila, ali ne kad je u pitanju selekcija Belgije.

"Grupu u kojoj bi bile reprezentacije zemalja nastalih raspadom bivše ‘Juge’ nikako ne bih želio. U kvalifikacijama za EURO 2016. ne bih volio da igramo sa bilo kojom selekcijom iz naše regije".

BiH je prije izvlačenja bila svrstana među nosioce zajedno sa Španijom, Njemačkom, Holandijom, Italijom, Engleskom, Portugalom, Grčkom i Rusijom.


"ORLOVI" U GRUPI SA RONALDOM!

Srbija će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine igrati u grupi sa Portugalom, Danskom, Albanijom i Jermenijom, odlučeno je žrijebom u Nici.

Ljubinko Drulović, privremeni selektor reprezentacije Srbije, prisustvovao je žrijebu za EP u Francuskoj u Nici, gdje je odlučeno da će "orlovi" igrati u grupi sa Portugalom, zemljom u kojoj je stekao igračku afirmaciju.

Na žrijebu je orlove malo pogledala i sreća, jer je u posljednjem trenutku izbjegnuta Hrvatska, koja je otišla u Grupu H.

U srpskoj grupi je i domaćin Francuska, ali se ona automatski kvalifikovala za EP, pa se rezultati te zemlje neće računati. To znači da će "orlovi" imati dvije takmičarsko-prijateljske utakmice sa jakim rivalom.

Naredno prvenstvo Evrope u Francuskoj biće prvo na kojem će učestvovati 24 selekcije. Turnir će biti odigran u 10 gradova.

Pored Francuske, direktan plasman na EP obezbijediće devet pobednika grupa, devet drugoplasiranih selekcija i najbolja trećeplasirana reprezentacija.

Preostalih osam trećeplasiranih selekcija igraće baraž i četiri pobjednika pridružiće se ostalim učesnicima.

Biće uvedena i takozvana "nedjelje fudbala", tako da će utakmice po grupama biti igrane od četvrtka do utorka (kada su u pitanju po dva termina). Utakmice će počinjati u 18 sati ili u 20.45. Kada se igra po jedan meč u mjesecu, onda će se igrati od subote do ponedjeljka.

Kvalifikacije za EP u Francuskoj počeće u septembru 2014. godine. U tom mjesecu biće odigrana jedna, u oktobru dvije, a u novembru ponovo jedna.

Takmičenje se nastavlja u martu 2015. godine (jedna utakmica), u junu će biti odigrana još jedna, a u septembru i oktobru 2015. Utakmice baraža biće odigrane u novembru 2015. godine.

Evropsko prvenstvo biće održano od 10. juna дo 10. jula 2016. godine.

***Gibraltar debituje u kvalifikacijama za EP. Iako je izvučen u Grupu C, zbog političkog spora sa Španijom, prebačen je automatski u Grupu D.

GOLMANI SREĆU DIJELILI


Kuglice sa imenima reprezentacija izvlačili su legendarni evropski golmani, među kojima: Dino Zof, Piter Šmajhel, Rinat Dasajev, Žan Mari Pfaf...

***Zanimljivo, i Francuska, kao domaćin, bila je u žrijebu. Rezultati reprezentacije te zemlje neće se računati u konačnom plasmanu u toj grupi.

SVE KVALIFIKACIONE GRUPE

GRUPA A: Holandija, Češka Republika, Turska, Letonija, Island, Kazahstan

GRUPA B: Bosna i Hercegovina, Belgija, Izrael, Vels, Kipar, Andora

GRUPA C:
Španija, Ukrajina, Slovačka, Bjelorusija, Makedonija, Luksemburg,

GRUPA D:
Njemačka, Poljska, Škotska, Gruzija, Gibraltar,

GRUPA E:
Engleska, Republika Irska, Švajcarska, Slovenija, Estonija, Litvanija, San Marino

GRUPA F:
Grčka, Mađarska, Rumunija, Finska, Sjeverna Irska, Farska Ostrva

GRUPA G:
Rusija, Švedska, Austrija, Crna Gora, Moldavija, Lihtenštajn

GRUPA H:
Italija, Hrvatska, Norveška, Bugarska, Azerbejdžan, Malta

GRUPA I: Portugal, Danska, Srbija, Jermenija, Albanija. U ovoj grupi biće i Francuska, ali se rezultati neće računati.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images/Jamie Squire, MN Press, Guliver/Getty Images/Alexis Boichard)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC