• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić: Idemo direktno u Francusku!

Selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić relativno je zadovoljan žrijebom kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

"Zmajevi" su voljom žrijeba svrstani u Grupu B sa selekcijama Belgije, Izraela, Velsa, Kipra i Andore, a popularni Pape smatra da njegov tim ne bi trebao imati problema za plasman na EURO 2016.

"Sve do izvlačenja ekipa iz drugog šešira bilo je dobro, ali kada smo dobili Belgiju malo smo se razočarali. Ali, sve u svemu, mislim da imamo realne šanse da budemo među prve dvije ekipe. Belgija je u ovom trenutku jedna od najboljih reprezentacija ne samo u Evropi nego i svijetu. Ostale reprezentacije iz grupe su slabije od nas i vjerujem da imamo šanse da izborimo direktan plasman na EP", rekao je Sušić u prvom javljanju iz Nice.

Prema njegovim riječima, BiH mora biti oprezna i protiv Izraela, Velsa i Kipra i da ih nikako ne smije potcijeniti, prenose sarajevski mediji.

"Imali smo sreće s posljednjim šeširom, jer na startu možemo da računamo na šest bodova s Andorom. Ostale ekipe ne smijemo potcijeniti, sigurno je da će nas namučiti. Ne možemo očekivati da ikoga od njih možemo lagano dobiti, ali nismo nezadovoljni".

"ORLOVI" U NAJTEŽOJ GRUPI

Selektor "zmajeva" prokomentarisao je i rezultat žrijeba za ostale selekcije iz bivše Jugoslavije, a po njemu najtežu grupu dobila je Srbija.

"Srbija je u veoma teškoj grupi s Portugalom i Danskom. Tu je i Albanija koja se ne smije potcijeniti. Neće im biti lako, ali s obzirom na to da dvije ekipe idu direktno a trećeplasirana ide u baraž, mislim da imaju realne šanse da se plasiraju. Vjerujem da i ostale reprezentacije iz regiona imaju realne šanse da se nađu u završnici EP-a", podvukao je Sušić.

Susreti kvalifikacija igraće se od septembra 2014. do oktobra 2015. godine, a reprezentacija BiH pokušaće da izbori prvi nastup na Evropskom prvenstvu.

Na završnom turniru u Francuskoj od 10. juna do 10. jula 2016. godine učestvovaće 24 reprezentacije. Uz domaćina Francusku, plasman iz kvalifikacija izboriće po dvije najbolje ekipe iz svake grupe, te najbolja trećeplasirana ekipa. Ostalih osam trećeplasiranih ekipa igraće dodatne kvalifikacije za preostala četiri mjesta.

(MONDO, foto: Uefa.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC