• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Živadinović: Da se prošetamo do EURO 2016

Bivši selektor Jugoslavije smatra da je Srbija imala sreće na žrijebu u Nici i već vidi orlove na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Nekadašnji selektor Jugoslavije, ali i Iraka, Jemena, Gane i Mjanmara, Milan Živadinović smatra da je Srbija odlično prošla na žrijebu za EURO 2016, u koju je smještena zajedno sa selekcijama Portugala, Danske, Jermenije i Albanije.

"Portugal više nije ekipa za preveliki respekt i srpski reprezentativci su najbolji igrači u tamošnjoj ligi. Danska je nekadašnja velesila, mislim da bi morali da se 'prošetamo' kroz ovu grupu i vratimo srpski fudbal na mjesto koje mu pripada. Jermenija bi trebalo da bude lak 'zalogaj', a ne bi trebalo ni da se plašimo Albanije. Imamo kvalitet i mislim da smo 95 odsto na Evropskom prvenstvu u Francuskoj", rekao je Živadinović.

Njegovo mišljenje, da bi Srbija trebalo da se plasira na EP u Francuskoj, dijele i bivši selektor Jugoslavije Slobodan Santrač i srpski trener koji je predvodio Ganu Milovan Rajevac.

"Portugalci i mi borićemo se za prvo mjesto, ostale reprezentacije za treće. Mislim da imamo dobru i kvalitetan tim, koji može da se plasira na EP. Svejedno je da li igramo kod kuće ili na strani. Ostale selekcije u grupi pokušaće da se nadmeću za treće mjesto", rekao je je Santrač.

Rajevac je istakao da su orlovi dobili "ni laku ni tešku grupu".

"Grupa je sasvim solidna, nije ni teška, a ni laka. Srbija ima veliku šansu da se plasira na šampionat u Francuskoj. Imamo veliki igrački potencijal i ne smije da se desi kao u prošlim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu da postoje lični sukobi. Mnogo smo izgubili što se nismo plasirali u Brazil i sada bi smo morali da se kvalifikujemo", rekao je Rajevac.

On se osvrnuo i na utakmice sa Albanijom i gostovanje reprezentacije Srbije u Tirani.

"Politika je jedna, a fudbal druga stvar. Igrali smo i sa Hrvatskom pa nije bilo većih incidenata. Treba samo da nas interesuje kako da uspješno završimo kvalifikacije. Ne smijemo nikog da potcijenimo, ali mislim da Srbija može da se bori za prvo mjesto i izbori direktan plasman", zaključio je srpski trener, koji je od 2008. do 2010. predvodio Ganu.

Kvalifikacije za EP počinju 7. septembra ove godine, a završavaju se 17. novembra 2015.
(MONDO:Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC