• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP ŽRIJEB: Reagovanja selektora zemalja ex YU

Ovde pročitajte šta misle selektori zemalja ex YU o tome kako su njihove reprezentacije prošle na žrijebu.

Žrijeb u Nici za kvalifikacione grupe za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, koji je održan u nedelju (danas), bio je naklonjen Srbiji.

Zašto "orlovima"?

Zato što je moglo da se dogodi da umjesto Danske, u Grupi I nađe i selekcija Hrvatske. Jedan šešir dijelio je Srbiju i Hrvatsku od novih susreta... Ali, daleko od toga da su Portugal, Danska, pa i Jermenija i Albanija laki rivali.

Ako se pogledaju ostale grupe u kojima su reprezentacije zemalja bivše Jugoslavije, Srbija nije prošla loše. Sigurno bolje, nego, recimo, Makedonija ili Slovenija.

Pročitajte šta kažu selektori reprezentacija Crne Gore, BiH, Makedonije, Hrvatske i Slovenije.

Selektor Crne Gore Branko Brnović je uoči žrijeba rekao da bi volio da izbegne i Srbiju i Hrvatsku. Želja mu je ispunjena.

Crnogorska selekcija boriće se za plasman na završnu smotru najboljih reprezentacija Starog kontinenta u G grupi, u kojoj su Rusija, Švedska, Austrija, Moldavija i Lihtenštajn.

"Moglo je i teže, ali i lakše. Rusija, Švedska i Austrija su dobre selekcije, ali i reprezentacije sa kojima se može igrati. Neće biti lako, jer u našoj grupi svako svakog može da pobijedi", rekao je Brnović i dodao da će sve zavisiti od njegove selekcije.

"Ukoliko budemo zdravi i spremni imamo realne šanse da izborimo jedno od mjesta koje vode na Evropsko prvenstvo", rekao je Brnović za zvanični sajt Fudbalskog saveza Crne Gore.

Učesnik predstojećeg Mundijala u Brazilu, reprezentacija BiH igraće u Grupi B sa selekcijama Belgije, Izraela, Velsa, Kipra i Andore.

Selektor reprezenatcije Bosne i Hercegovine Safet Sušić relativno je zadovoljan žrijebom, ali je naglasio njegov tim ipak ne bi trebalo da ima problema za plasman na EURO 2016.

"Sve do izvlačenja ekipa iz drugog šešira bilo je dobro, ali kada smo dobili Belgiju malo smo se razočarali. Ali, sve u svemu, mislim da imamo realne šanse da budemo među prve dvije ekipe. Belgija je u ovom trenutku jedna od najboljih reprezentacija ne samo u Evropi nego i svijetu. Ostale reprezentacije iz grupe su slabije od nas i vjerujem da imamo šanse da izborimo direktan plasman na EP", rekao je Sušić u prvom javljanju iz Nice.

Prema njegovim riječima, BiH mora biti oprezna i protiv Izraela, Velsa i Kipra i da nikako ne smije da ih potcijeni.

"Imali smo sreće kod izvlačenja reprezentacija iz posljednjeg šešira, jer na startu možemo da računamo na šest bodova sa Andorom. Ostale ekipe ne smemo da potcijenimo, sigurno je da će nas namučiti. Ne možemo očekivati da ikoga od njih možemo lagano da dobijemo, ali nismo nezadovoljni", rekao je Sušić, prenose sarajevski mediji.

Selektor "zmajeva" prokomentarisao je i rezultat žrijeba za ostale selekcije iz bivše Jugoslavije, a po njemu najtežu grupu dobila je Srbija.

"Srbija je u veoma teškoj grupi sa Portugalom i Danskom. Tu je i Albanija koja se ne smije potcijeniti. Neće im biti lako, ali s obzirom na to da dvije ekipe idu direktno a trećeplasirana ide u baraž, mislim da imaju realne šanse da se plasiraju. Vjerujem da i ostale reprezentacije iz regiona imaju realne šanse da se nađu u završnici EP-a", smatra "Pape".

Makedoniji je zapala grupa u kojoj je Španija. A tu su i Slovačka, Ukrajina, Bjelorusija i Ukrajina.

Selektor reprezentacije Makedonije, nekadašnji trener i igrač Crvene zvezde Boško Đurovski kaže da je Španija ogroman favorit.

"Španci su, bez svake sumnje, prvi kandidat, Ukrajina ima najviše šansi za drugo mjesto, ali ja ne bih otpisivao nas. U svakom slučaju, u Skoplju nas očekuje spektakl kada bude gostovala 'crvena furija'", rekao je Đurovski.

Hrvatska je u grupi sa Italijom, Norveškom, Bugarskom, Azerbejdžanom i Maltom.

Selektor hrvatskog tima Niko Kovač uveren je da u toj grupi nema dileme - italija i Hrvatska sigurno idu u Francusku.

"Biće vrlo zanimljivo, ali sam apsolutni optimista i razmišljam pozitivno. Objektivno gledajući, mislim da smo Italija i mi favoriti ove grupe, mada su Bugarska, Norveška, Azerbajdžan i Malta ozbiljne ekipe", kaže Kovač.

Slovenci će ići na Vembli, dakle igraće protiv Engleza, kao i protiv Švajcarske, Estonije, Litvanije i autsajdera San Marina.

Selektor Slovenije Srečko Katanec nije nezadovoljan žrijebom.

"Ruku na srce, umjereno sam zadovoljan. Poslije žrijeba pozdravio sam se Mišelom Platinijem (predsjednikom UEFA), koji me je upitao šta mislim. Rekao sam mu da sam stvarno zadovoljan, a on mi je uzvratio da budem oprezan, jer je teren jedino mjerilo", dodao je Katanec.
(MONDO:Foto: AP Photo/Lionel Cironneau)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC