• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko: Belgija treba nas da se plaši

Napadač Mančester sitija i Bosne i Hercegovine Edin Džeko žrijeb grupa za Euro 2016. gledao je u Sarajevu, gdje je došao na kratki odmor.

„Belgija je najteži rival kojeg smo mogli dobiti iz drugog šešira. Njihova reprezentacija sastavljena je većinom od igrača iz Premijeršipa, ali uvjeren sam da se možemo nositi. Već smo imali iskustva protiv Belgijanaca i ne tako davno slavili protiv njih dva puta. Stoga smatram da se i oni podjednako trebaju plašiti nas, kao i mi njih. Realno gledajući, između nas će se voditi najveća borba za prvo mjesto“, izjavio je Džeko za "Nezavisne novine".

Podvlači da ni slučajno ne treba potcijeniti ni druge protivnike posebno Izraelce, kao ni Velšane. Izrael je neugodan protivnik, pogotovo na domaćem terenu. Vels je ekipa koja je u izgradnji, ali imaju niz dobrih igrača poput Gereta Bejla i Arona Remzija.

„Opuštanje ne smije biti protiv ni jednog od rivala. Baš kao i kod Belgijanaca, većina reprezentativaca Velsa igra u Engleskoj. Možemo očekivati teške i čvrste duele. Biće to potpuno otvorena grupa i definitivno neće biti lagano. Zapravo, za nijansu je teža nego grupa za SP, ali s obzirom na to da na EP idu dvije reprezentacije, vjerujem da ćemo uspjeti izboriti plasman u Francusku“, optimističan je Džeko.

Podsjećanja radi. Džeko je u jednoj od utakmica protiv Belgije (Genk, pobjeda 4:2), dobio nadimak "Dijamant", nakon fantastičnog pogotka, a u dva susreta kvalifikacija za SP 2010, as Sitija je Belgijanacima postigao čak tri gola.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images/Jamie Squire)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC