• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pavićević za MONDO: Igrao sam pred 80.000, al

...ovo nigdje nisam doživio", pričao je Savo Pavićević, jedan od debitanata u timu Crvene zvezde.

Odigralo se baš tako, kako rezultat kaže. Crveno-bijeli ukupno gledano jesu bili bolji za gol, ali u jednom dijelu utakmice neadekvatno borbeni i loše postavljeni na terenu, tako da su mogli da budu kažnjeni za to.

Nisu, tako da su se u nedelju ujutru na treningu oporavka okupili vedri i raspoloženi.

I prvi na tabeli!

O utiscima od prethodne večeri i utakmice po kiši, pred 23.420, za MONDO govori jedan od trojice debitanata, štoper Savo Pavićević.

"I dalje se osjećam fenomenalno", rekao nam je nepuna 24 sata poslije završetka meča.

"Najjači utisak mi je sjajna publika. Igrao sam sa reprezentacijom Crne Gore pred 80.000 ljudi, ali pred ovakvom publikom nikad. Osjećaj je bio fenomenalan, igraš a bodri te cijeli stadion svih 90 minuta. I to se ne mjienja i kad je dobro i kad je loše", pričao je Pavićević u dahu, a potom sam priznao:

"A, bilo je i dobro i loše. Na sreću, pobijedili smo, tako da je utisak pozitivan. Loše stvari nećemo zaboraviti, već ćemo na tome raditi narednih sedam dana, koliko imamo do nove utakmice".

Iskusni štoper, koji je ove zime stigao u klub kao slobodan igrač iz kiparskog Anortozisa, ne može da kaže tačno zbog čega se ekipa povukla u drugom poluvremenu na 2:0 i tako ugrozila "već viđenu" pobjedu, ali kaže da se to neće ponavljati.

"Prvo, Javor nije nimalo naivna ekipa, a uz to bila nam je ovo prva utakmica u polusezoni. Imali smo pritisak da moramo da pobijedimo i otuda su se možda javile neke loše stvari. Odigrali smo izvanredno prvo poluvrijeme, ali smo onda stali i možda postali pretjerano oprezni".

Kako ste se vi snašli u ulozi štopera, naročito u prvom poluvremenu, u jeku ofanzive vašeg tima? Čest je slučaj da Crvena zvezda na svom stadionu krene svim snagama unaprijed, što vas štopere ostavlja na "brisanom" prostoru, protiv brzih napadača gostujućeg tima...

"Na to se spremiš čim potpišeš za Crvenu zvezdu, jer ti je jasno da dolaziš u tim koji mora u svakoj utakmici da osvoji tri boda. To često znači i totalnu ofanzivu, a to opet znači da se suočavaš sa kontrama protivnika. Neophodno je da se spremiš za to i da budeš koncentrisan od prvog do posljednjeg minuta", kaže Pavićević.

"To je žrtva koju smo mi štoperi spremni da podnesemo kako bi ekipa igrala napadački fudbal".

Možda su se pojedini navijači plašili kako će odbrana izgledati na terenu, s ozbirom na to da ste i Dejan Kelhar i vi prvi put igrali i za Zvezdu i zajedno. Na kraju, nije ispalo loše...

"Nije bilo loše, ali može da bude bolje. Nije mi teško da igram u paru sa Dekijem, mnogo pričamo, upoznajemo se, trudimo se da korigujemo kretnje i postavljanje na terenu, da izgledamo dobro 'pozadi'. Cijela odbrana je nova i biće nam potrebno nekoliko utakmica da to bude kako treba", realan je Pavićević.

Dovoljno ste iskusan fudbaler da možete da prepoznate u kakvoj se fizičkoj formi nalazite i koliko ste daleko od pune kondicije.

"Došao sam sa Kipra gdje jesam odigrao skoro svije utakmice od početka do kraja, ali to nije bilo na nivou koji 'traži' Crvena zvezda. Nije se tako ni radilo, ni igralo, nije to taj tempo bio... Poslije dugo godina našao sam se u situaciji da radim zimske pripreme i to mi je pravilo probleme u početku, ali sada se bolje osjećam i mislim da ću za tri, četiri nedelje biti pravi", ocjenjuje Pavićević, koji je rođen u Kikindi, ali koji nastupa za reprezentaciju Crne Gore.

Još jedno pitanje za kraj - prvi ste posljie godinu i po dana. Da li ta uloga može da optereti ili pomogne vama i saigračima, s obzirom na to da je pritisak sada na Partizanu da mora da stigne i prestigne?

"Nema tu mnogo priče, niti ću se vraćati na to šta je bilo ranije i koliko dugo nismo bili prvi. Cilj je da tu i ostanemo, ali najvažnije je da svi znaju da ovo sada ne znači ništa i da je najvažnije biti prvi u maju! To se gleda... Neće biti lako, ima još mnogo utakmica do kraja i čeka nas još mnogo dobrih i odličnih ekipa. Iskreno, mislim da imamo najbolju ekipu u zemlji i da ćemo se na kraju radovati, a meni lično bi to mnogo, jako mnogo značilo", rekao je i zaključio:

"Sve je u našim rukama, mi ćemo biti koncentrisani, a navijači neka nas podržavaju svuda i uvjeren sam da ćemo se na kraju zajedno radovati".

(MONDO:Foto:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC