• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Bićemo drskiji, agresivniji...

Trener Partizana Marko Nikolić rekao da će njegova ekipa u nastavku sezone morati da bude mnogo agresivnija, na svim poljima.

Trener Partizana Marko Nikolić održao je u ponedjeljak ujutro poduži brifing sa novinarima koji su mu postavili mnoga pitanja u vezi sa utakmicom u Novom Pazaru, ali i neka druga.

Nikolić je rekao da njegov tim nije pokazao dovoljno energije i glad za pobjedom, govorio je o gotovo neregularnim uslovima igranja u Novom Pazaru, pričao je o poništenom golu u finišu meča koji je, prema njegovoj ocjeni, potpuno čist, da očekuje da i protivnici Crvene zvezde daju maksimum u svakoj utakmici...


Sumirajući utiske sa otvaranja proljećnog dijela sezone u Novom Pazaru, Nikolić je za svoj debi na klupi Partizana rekao da je bio neuspješan i da nije zadovoljan rezultatom, time kako je ekipa igrala, niti nivoom pružene energije, adrenalina, želje za pobjedom.

"Nedostajala je koncetracija u završnici, nedostajali su centimetri da prelomimo meč, da damo bar taj jedan gol iz pet, šest šansi koje smo imali. Partizan nije odigrao veliku utakmicu, niti je to trebalo da bude velika utakmica, bio je bitan rezultat, a on je izostao", rekao je Nikolić.

Kako je moguće da igrači Partizana ne pokažu tu glad za pobjedom o kojoj govorite i o konstantnom maksimumu koji od njih tražite, pogotovo na startu proljećnog dijela sezone?

"U teoriji uvijek postoji želja da budemo na gornjoj granici svojih mogućnosti. U praksi je to teže ostvariti, ali tome težimo. Kada bi svi klubovi uvijek bili na gornjoj granici, to bi bilo nevjerovatno. Nije ovo u Novom Pazaru bilo toliko loše da bih istakao nekoga u negativnom smislu, ali nije bilo ni toliko dobro da bih bilo koga isticao u pozitivnom smislu", odgovorio je Nikolić.

On je dodao da, uprkos raznim okolnostima viđenim u Novom Pazaru, razloge za osvajanje samo boda, prije svega, traži u svojoj ekipi.

"Novi Pazar je tradicionalno teško gostovanje. Željeli smo pobjedu, ali nismo bili na željenom nivou. Neću dozvoliti da igrači Partizana podrazumijevaju da su bodovi unaprijed upisani, bodovi moraju da se zarade", kaže Nikolić.

O poništenom golu Andrije Živkovića, kojem je prethodio skok Petra Škuletića, što je sudija Ninoslav Spasić okarakterisao kao prekršaj nad golmanom domaćih...

"Gol je bio apsolutno regularan. Nisam htio da komentarišem tu situaciju odmah poslije utakmice, jer sam želio da pogledam snimak. Sada kada sam ga pogledao više puta, ubijeđen sam da je poništen regularan gol. Za mene bi bilo neprihvatljivo da se u Srbiji nekoj ekipi ne prizna gol ako je dat u 91. minutu... Mogu samo da zamislim šta bi se dogodilo da je Partizanu priznat gol. Vjerovatno bi opet krenula lavina reakcija kao u prošlosti...", primijetio je Nikolić.

Dodao je i da je klub vrlo pristojan u cijeloj ovoj situaciji.

"Vrlo smo pristojni, čak smo i tiši nego što bi trebalo da budemo. Vjerujem da će klub uspjeti da zaštiti interese tima, u svakom slučaju Partizan nema čega da se plaši", poručio je Nikolić.

Koliko Predrag Luka ima kredita kod vas?

Nikolić je odgovor počeo time da ne želi da govori o pojedinačnom učinku igrača i analizi igre svakog od njih, jer to ostavlja za svlačionicu. Ipak, rekao je da ni Luka, niti bilo ko drugi ima kredita i da je "korektno odigrao" u Novom Pazaru.

Danko Lazović i Nikola Ninković nisu igrali u Novom Pazaru, jer su se povrijedili neposredno pred meč. Lazović je, dodao je Nikolić, povrijedio primiciač i nije ništa ozbiljnije, ali je još neizvjestan za naredni meč protiv niškog Radničkog. Još jedan napadač - Ismael Beko Fofana - i dalje je van takmičarske forme, a Nikolić ga očekuje za desetak dana.

O "incidentu" sa predsjednikom Novog Pazara

Predsjednik Novog Pazara Nedžad Dragolovčanin rekao je poslije utakmice da ga je trener Partizana uvrijedio, mlako mu pruživši ruku, i da "takvu aroganciju odavno nije vidio".

VIDEO

Nikolićev odgovor: "Čovjeka sam upoznao veče pred utakmicu. Najnormalnije smo se pozdravili i po isteku 90 minuta. Ne znam šta je očekivao, da li je trebalo da se radujem zato što je Novi Pazar osvojio bod? Uvažavam svakoga, ali to od mene neće nikada doživjeti. Ja se, iskeno, ni ne sjećam tog detalja. Korektno sam se pozdravio sa svima. Predsjednik Pazara nema baš mnogo iskustva u fudbalu, a i ne bih mu pridavao previše pažnje. Neka medijsku pažnju potraži negdje drugo".

O uslovima u Novom Pazaru...

Poseban dio konferencije za novinare, Nikolić je posvetio uslovima u Novom Pazaru, odnosno o tome kako se utakmica igrala na vrlo teškom terenu, sa jednom loptom, čudnih sudijskih odluka i kriterijuma dodijeljivanja žutih kartona, ponovo se dotakao poništenog gola u cijelom kontekstu razgovora o regularnosti.

"Moraćemo da promijenimo disciplinu i fer-plej ponašanje koje smo promovisali do sada, očigledno da takve stvar ovdje ne piju vodu. Zamislite neke druge ekipe u Srbiji da im ponište gol u 91. minutu i kakve bi reakcije bile. Očigledno da ćemo morati da se prilagodimo novim pravilima igre i da podignemo agresivnost u svakom smislu, da budemo drskiji. Nije fer-plej da nam se prekidaju kontre tri, četiri puta, jer protivnički igrači leže. To je u Evropi davno izumrlo i samo sudija može da prekine utakmicu. Mi više loptu nećemo izbacivati van terena u takvim situacijama. Prilagodićemo se i mi. Naravno, govorim o sportskom aspektu", poručio je Nikolić.

Prema Nikolićevim riječima sudijske greške se dešavaju, one su normalna stvar, ali oko srpske lige postoje i druge anomalije, poput one da se utakmica u Novom Pazaru igra sa samo jednom loptom.

"Ne tražim nikakva opravdanja za to što smo ostali bez dva boda. Ponavljam, glavne razloge tražim samo u nama. Ali, da li je moguće da se u Superligi dešava situacija da igrač mora da preskače reklamu, pa potom ogradu od tribine da bi došao do lopte!? To jeste anomalija! Nije normalno da se utakmica igra sa jednom loptom. Kada smo pitali četvrtog sudiju o čemu se radi, slegao je ramenima i rekao nam je: 'Šta ja da radim, šta ja tu mogu...'".

Upitan da li će "vječiti derbi" ipak odlučiti prvaka, Nikolić je odgovorio:

"Ljudi, tek je prvo kolo. Ima još mnogo da se igra, još 14 utakmica. Pritisak je sada veći na Crvenoj zvezdi, jer je teže braniti poziciju, nego je osvajati. Igrači Partizana su već godinama unazad bili u takvoj situaciji i vidjeli ste kako su se nosili sa tim pritiskom. Sada ćemo da vidimo kako će 'vječiti rival' izaći iz ovakve situacije. Ko god bude bolje iznio taj pritisak biće bliži osvajanju prvog mjesta na kraju".

A da li očekuje da u nastavku sezone i rivali Crvene zvezde pokažu maksimalno angažovanje na terenu, kao što je to bio slučaj sa igračima Novog Pazara protiv Partizana, Nikolić je zastao i odgovorio:

"Pa, normalno je da očekujem! To je najnormalnija stvar, valjda tako svi igraju i očekujem da tako bude".

(Vladimir Sukdolak, Predrag Vujić, MONDO, Foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC