• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Van Gal: Totenhem bi bio izazov

Selektor holandske reprezentacije spreman je da poslije Svjetskog prvenstva u Brazilu preuzme londonski klub.

Luj van Gal (62), koji je bez klupskog angažmana od rastanka sa Bajernom, aprila 2011, izjavio je da postoji mogućnost da u julu sjedne na klupu Totenhema.

Totenhem je u decembru otpustio Andrea Viljaš Boaša i tada je predsjednik kluba Danijel Levi obavio prvi razgovor sa Van Galom. Ipak, Holanđanin je želio da ostane sa nacionalnim timom do Mundijala u Brazilu, pa je posao dobio Tim Šervud.

"Neću voditi reprezentaciju u kvalifikacijama za EURO 2016, ali nemam ugovoreno ni bilo šta drugo. Za sada planiram da odem u Portugal (gdje ima kuću), ali moguće je da će se pojaviti neki novi izazov. Već sam rekao da je izazov za mene klupa premijerligaša. Možda to bude Totenhem, ali hajde da prvo obavim posao u Brazilu", izjavio je Van Gal.

Totenhem 11 kola prije kraja zauzima peto mjesto na tabeli, sa šest bodova manje od Liverpula i pet više od Mančester junajteda, u čijem "sendviču" se nalazi.

Ako ostane na toj poziciji, naredne sezone će se ponovo takmičiti u Ligi Evrope, što se po pravilu loše odražava na rezultate tima u Premijer ligi.

Luj van Gal je osim Holandije (dva puta) i Bajerna vodio AZ Alkmar, Barselonu (dva puta) i Ajaks. Sa Ajaksom je 1992. bio pobjednik Kupa UEFA i 1995. prvak Evrope, dok je sa ostalim klubovima osvajao samo nacionalne titule.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Joern Pollex)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC