• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maradona se najviše plašio soli!?!

I to prosute u njegovoj blizini, jer je bio sklon vjerovanju da to nosi zlu kob...

Dijego Armando Maradona i mnogo godina poslije odlaska u fudbalsku penziju izaziva pažnju javnosti.

U karijeri, koja ga je vinula u fudbalsku orbitu zahvaljujući kojoj je postao legenda ne samo argentinskog nego i svjetskog fudbala, pravio je mnogo grešaka. Mnogi tvrde da bi postigao mnogo više da nije koristio narkotike, alkohol i da nije "šurovao" sa italijanskom mafijom.

Uz njegovo ime uvijek će se vezivati poroci, čuvena "Božja ruka", ali je mali broj oni koji znaju da je u životu najveću strah imao od - soli!

Da, baš tako. Bio je (i ostao) veoma sujevjeran i opsjedala ga je priča o zloj kobi koju navodno izaziva prosuta so, iako je sam volio da prizna da je imao mnogo strahova u životu, vjerovatno najviše od bilo kog sportiste na svijetu.

Ali smatrao je da nema ništa gore od prosute soli po njemu ili u blizini njega.

Njegov problem se nekako kontrolisao sve do duela Napolija i lokalnog rivala Avelina sredinom osamdesetih godina prošlog vijeka. Maser Avelina, koji je znao za Maradonin strah, ušunjao se u Napolijevu svlačionicu i po Argentincu je prosuo šaku soli. Taj incident kao šalu nisu shvatili najzagriženiji navijači kluba iz Napulja, pa je i policija imala posla.

"El Pibe" je godinama bio potresen nakon tog slučaja u svlačionici, čak i kad je incident postao zaboravljen, prenosi index.hr. Maradona nikada nije zaboravio ono što mu je priredio maser Avelina.

Legendarni Dijego Armando prepričavao je taj slučaj i tokom Svjetskog prvenstva 2010. na kojem je kao selektor predvodio Argentinu. U Južnoj Africi imao je još jedan manični ritual kojeg se slijepo pridržavao- bio je opsjednut odijelima i mijenjao ih je češće nego veš.

Uoči svake utakmice Maradona se prvo pojavljivao u trenerci, a onda bi se presvlačio u sivo odijelo i to uoči drugog poluvremena, vjerovatno kopirajući svog trenera iz Meksika 1986. Karlosa Bilarda sa kojim je osvojio titulu.

Uz čestu promjenu odijela praktikovao je i nošenje brojanice. Kažu da ju je nosio neprekidno i vjerovao da bi mogla da mu pomogne. Ipak, ništa od toga nije pomoglo Maradoni i Argentincima da izbjegnu visok poraz od Njemačke u četvrtfinalu (4:0) nakon kojeg su morali da odu kući, a slavni "El Pibe" da napusti klupu reprezentacije.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Chris McGrath)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC