• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ (najava): Olimpijakos ima san

Grčki šampion nada se da može da eliminiše Mančester junajted u osmini finala Lige šampiona.

Vidić: "Ovo je jedini trofej za koji možemo da se borimo".

Otkako je prije godinu dana španski trener Mičel (Hoze Migel Gonzalez Martín del Kampo) sjeo na klupu Olimpijakosa, grčka ekipa bilježi sjajne rezultate: 44 pobjede u 55 mečeva u svim takmičenjima (samo četiri poraza)!

U utorak uveče, u prvoj utakmici osmine finala Olimpijakos, pred svojim vatrenim navijačima, dočekuje veliki Mančester junajted.

Olimpijakos je, u međuvremenu, ostao bez najboljeg strijelca Kostasa Mitroglua, koji je, neočekivano, borbu u Ligi šampiona zamijenio borbom za opstanak u Premijer ligi, prešavši u Fulam.

Ali, Nigerijac Majkl Olaitan i Marko Šćepović pokazuju da "ima života" i poslije Mitroglua.

Zato i postoji realan optimizam u redovima atinskih crveno-bijelih. "Ako ne vjerujete u san, onda ne bi trebalo ni da igrate", kaže 21-godišnji napadač.

Olimpijakos ulazi u meč u dobrom raspoloženju, nakon ubjedljive pobjede u prvenstvu nad OFI-jem (4:0), u meču u kojem je Marko Šćepović postigao het-trik i poslije čega je atinska ekipa otišla na 20 bodova više od PAOK-a.

Raspoloženje donekle kvari povreda Saviole, ali i bez njega se mora i može.

Mančester junajted, sa druge strane, ove sezone je neprepoznatljiv. Od odbrane titule se već oprostio, a Dejvid Mojes pokušava da podigne ekipu.

Nemanja Vidić, koji igra posljednju sezonu u Junajtedu, vjeruje da je ekipa kadra da preskoči rivala kakav je Olimpijakos.

"Mislim da možemo da napravimo dobar rezultat u Ligi šampiona. U našem timu neko uvijek može da postigne gol, a tako morate da igrate u Ligi šampiona. To je jedini trofej koji ove sezone možemo da osvojimo. Protiv Olimpijakosa je teško igrati u gostima. Ali, ako budemo ostvarili dobar rezultat, na Old Trafordu možemo da završimo posao. Neće biti lako, moraćemo dobro da se branimo", rekao je Vidić.

Inače, Evropska fudbalska unija (UEFA) će motriti na navijače Olimpijakosa, koji su u završnici grupne faze takmičenja uzvikivali rasističke parole, zbog čega je klub kažnjen, pa je jedan dio sjeverne tribine stadiona zatvoren.

Biće zanimljivo i u Sankt Peterburgu gdje Zenit dočekuje dortmundsku Borusiju, koja je bila blijeda i zasluženo je izgubila od Hamburga proteklog vikenda u Bundesligi.

"Milionere" najbolje poznaje Anatolij Timoščuk, do skoro član minhenskog Bajerna. Imao je zanimljivu izjavu pred meč sa Borusijom:

"Toliko smo naporno radili na treninzima, da nismo imali vremena da se obrijemo!".

Timoščuk je bio član Bajerna kada je u maju prošle godine u finalu LŠ minhenski klub na Vembliju savladao Borusiju i postao prvak Evrope.

Njega nije iznenadio ubjedljiv poraz Borusije u Bundesligi od Hamburga (0:3), koja sada zaostaje čak 20 bodova za Bajernom.

"Bajern već možemo da nazovemo šampionom. A takvi porazi se dešavaju, pogotovo kada se pripremate za mečeve Ligu šampiona. Borusija je fokusirana na ovo takmičenje, i zato me ne bi čudilo ako su se štedili za nas", dodao je Timoščuk.

Obje utakmice možete da pratite na kanalima Arene sport ili na Telekomovom sajtu kliksport.rs

PAROVI OSMINE FINALA

utorak:

Zenit - Borusija D. (18h) - Arena sport 1
Olimpijakos - Mančester junajted (20.45h) - Arena sport 3

srijeda:

Galatasaraj - Čelsi
Šalke - Real Madrid

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Alexandra Beier)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC