• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko će Brazilce bacati u trans?

Luiz Felipe Skolari ima "kostur" selekcije koja će u junu i julu pred domaćim navijačima jurišati na titulu prvaka svijeta.

Reprezentacija Brazila je trijumfom na prošlogodišnjem FIFA Kupu konfederacija nagovijestila spremnost da se na Mundijalu bori za najviši plasman.

Naviknutost na klimu, podrška publike i neosporan igrački kvalitet svrstavaju Brazilce u red favorita za titulu, a tu je i čuveni podatak - da nijedna evropska reprezentacija nije podigla trofej kada se prvenstvo svijeta igralo na američkom kontinentu.

Kome će pripasti čast i obaveza da baci u trans fudbalski "ludu" naciju, koja je, doduše, mnogo energije utrošila na proteste protiv održavanja Mundijala u njihovoj zemlji?

Selektor Luiz Felipe Skolari to je najavio spiskom za prijateljski meč protiv Južne Afrike, početkom marta u Johanesburgu, na kome se mahom nalaze provjerena imena.

Popularni "Felipao", pod čijim vođstvom je Brazil bio šampion u Japanu i Južnoj Koreji 2002, na put će povesti 19 igrača, koji svi deluju kao "sigurice" za konačna 23.

GOLMANI: Žulio Sezar (KPR, na pozajmici u Torontu), Žeferson (Botafogo);

ODBRANA: Tijago Silva (Pari sen Žermen), David Luiz (Čelsi), Dante, Rafinja (obojica Bajern), Dani Alveš (Barselona), Marselo (Real);

VEZNI RED: Paulinjo (Totenhem), Fernandinjo (Mančester siti), Luiz Gustavo (Volfsburg), Ramireš, Oskar, Vilijan (sva trojica Čelsi);

NAPAD: Nejmar (Barselona), Hulk (Zenit), Bernard (Šahtjor), Fred (Fluminenze), Žo (Atletiko Mineiro).

Preostala mjesta u timu mogli bi da zauzmu Markinjoš i Lukaš Mura (PSŽ), Pato (Sao Paulo), Ernaneš (Inter), Leiva (Liverpul), Kaka (Milan)...

Brazil će do početka Mundijala odmjeriti snage još sa Panamom i Srbijom, a na premijeri takmičenja 12. juna u Sao Paulu dočekati Hrvatsku.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Chung Sung-Jun)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC