• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štrajk u Zvezdi!

Zaposleni u fudbalskom klubu na jedan sat su obustavili radne aktivnosti, kao vid protesta zbog neisplaćenih zarada i znak upozorenja rukovodstvu .

Fudbaleri Zvezde u subotu su poslije dugo vremena izbili na čelnu poziciju tabele Jelen Superlige, ali trenutni uspjeh na takmičarskom polju nije promijenio generalno lošu situaciju u Ljutice Bogdana 1a.

U utorak, tačno u podne, oko 50 zaposlenih na "Marakani" otpočelo je jednočasovni štrajk upozorenja, zbog neisplaćenih zarada i neovjerenih zdravstvenih knjižica.

"Želimo da ukažemo rukovodiocima na to da i mi postojimo, jer ih izgleda baš briga za nas. Godinu i više su u klubu, a ništa nisu uradili po pitanju dugova koji postoje prema zaposlenima. Nemamo ništa protiv uplate novca igračima, ali treba valjda i nama nešto da daju", poručili su iz sindikata zaposlenih u FK Crvena zvezda.

Nezadovoljni radnici (zaposleni na održavanju terena, organizaciji utakmica, administrativci...) traže da im se do kraja marta isplate četiri zaostala lična dohotka, a prva već u naredna tri dana.

Prije nekoliko mjeseci su zaposleni u Zvezdi pristali da rade za "minimalac", međutim, klub im je za 2013. ostao dužan četiri mjesečne zarade.

"Rukovodstvo je o svemu obaviješteno još u petak, a i ranije smo tražili sastanak sa generalnim sekretarom (Miodragom Zečevićem), ali se niko nije oglasio", dodali su iz sindikata.

"Mi nismo neprijatelji kluba. Spremni smo na dogovor, ali ne znamo zašto sa nama niko neće da priča. Ako ne budu izašli u susret našem zahtjevu, onda ćemo biti primorani da stupimo u cjelodnevni štrajk".

Klub je igračima i stručnom štabu uplatio dio dugovanja uoči početka prolećnog dijela sezone. Radna zajednica je tom prilikom zaobiđena.

(Jovan Terzić:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC