• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nađ: Izgubili smo bitku, ne i rat

Sportski direktor Partizana Albert Nađ odgovorio Pazarcima: "Vas i vaše gostoprimstvo niko nije pominjao.

Partizan je htio tri, osvojio je samo bod u Novom Pazaru. Igrači i članovi stručnog štaba srpskog šampiona sportski su stegli ruku rivalu koji je bio mnogo zadovoljniji konačnim rezultatom (0:0).

Ali, crno-bijeli su se žalili na suđenje Ninoslava Spasića, prije svega zbog poništenog gola u posljednjim trenucima meča. Svi u Partizanu smatraju da je Spasić pogrešio i da je poništio regularan gol.

Ono što je dobro u cijeloj situaciji jeste to što crno-bijeli nisu reagovali saopštenjima i sličnim stvarima viđenim, u ne tako davnoj, prošlosti i sve se završilo "samo" na prigovoru na suđenje Spasića u zvaničnom protokolu.

Sportski direktor Partizana Albert Nađ kaže da crno-bijeli jesu izgubili bitku, ali ne i rat i da je do kraja ostalo još 14 kola: "Borićemo se!".

Zanimljiv primjer dolazi nam iz komšiluka. Trener zagrebačkog Dinama Zoran Mamić je poslije utakmice sa Hrvatskim dragovoljcem, koju su "modri" dobili 1:0, naložio igračima da odu kući, ali da se vrate na stadion u 23h! Odmah karantin! Nije Mamić bio zadovoljan igrom, niti rezultatom. Zato je uslijedila kazna, iako je Dinamo dobio.

Nađ ima drugačiji pristup. Za sada.

"Prošla je samo jedna utakmica i ne želim sada da skidam glave. I igrači su svjesni da nisu igrali na očekivanom nivou, nisu zadovoljni onim što su poazali u Novom Pazaru. Nećemo euforiju, ali nećemo ni pritisak. Partizan jeste uradio dobar prelazni rok, ima kvalitetan tim, ali mora svaka utakmica ozbiljno da se igra. I prije početka sezone na pripremama sam govorio da ovo nije drim-tim, nema toga. U svaku utakmicu mora da se uđe maksimalno, da se uloži napor, da se da 200 odsto da bi se došlo do rezultata. Očekujem njihovu reakciju već na sljedećem meču protiv Radničkog iz Niša", rekao je Nađ novinarima u "Zemunelu".

O PAULJEVIĆU

Partizan i Radnički iz Niša su, jesenas, prije početka sezone, postigli dogovor da desni bek Branko Pauljević ode na pozajmicu na Čair. Bio je dogovor i da Pauljević ne igra u međusobnim duelima, ali je ipak igrao u Nišu.


Upitan da li ga i sada očekuje u sastavu niške ekipe u subotu (17h) u Humskoj, Nađ je odgovorio: "Ako hoće da igra, neka igra. Igrao je u Nišu, pa ne vidim što ne bi i sada".

On je reagovao na izjave pojedinih čelnika FK Novi Pazar koji su kritikovali predstavnike crno-bijelih zbog izjava poslije meča.

Nađu nije jasno otkud takve izjave i reagovanja predstavnika Novog Pazara, jer se niko iz Partizana nije žalio, niti imao primjedbe na bilo koji detalj utakmice.

"Niko iz Partizana nije uputio bilo koju riječ protiv domaćina. Zahvalili smo se i na gostoprimstvu, ambijent je bio fudbalski, dobra atmosfera... Naravno da nismo bili srećni poslije utakmice zbog boda, ali, iako nam je bilo teško, pružili smo ruku. Pa, naravno da mi nije bilo lako da dam ruku, ali to je sport. Ne vidim zašto se sada oni oglašavaju", rekao je Nađ.

U dahu je nastavio...

"Nismo ogorčeni na bilo šta u vezi sa organizacijom utakmice. I ne vidim zašto se sada pravi nekakva frka i da izlaze takve izjave ljudi iz Novog Pazara. Valjda imamo pravo da kažemo da je teren bio loš, da je gol bio regularan, ali niko od nas nije osporavao uspjeh Novog Pazara igrajući neriješeno sa Partizanom. Zato nije u redu da neko pravi pritisak na trenere i igrače Partizana. Oni su su svi izuzetno korektno ponašali u Novom Pazaru".

Iako su novinari instistirali, Nađ nije želio da govori o suđenju.

"Nisam komentarisao jesenas nijednu situaciju u vezi sa suđenjem, pa neću ni sad, niti to treba da rade igrači. Njihov posao je da igraju, a postoje nadležni koji će time da se bave. Mi ćemo da gledamo samo naše dvorište. Niti želim da bilo ko sa strane, da neko drugi komentariše suđenje na našim utakmicama. Mi smo uložili prigovor na suđenje, na šta imamo pravo. I to je sve. Biće do kraja prvenstva sigurno još spornih detalja. Mene je u Novom Pazaru, lično, više zabrinulo to što se igralo sa jednom loptom, što je sudija dijelio žute kartone našim igračima bez neke potrebe...".

On ističe da Partizan do sada "nikada nije dizao frku", već da je sada samo prokomentarisao suđenje.

"Od nas niste čuli 'neregularno prvenstvo', 'odustajanje' i slično. Ne! Trener je samo prokomentarisao detalj koji je mogao da odluči utakmicu. Ne interesuje me nijedan drugi klub, izjave drugih trenera... Šta će oni da pričaju to je njihova stvar, mene zanima samo Partizan".

Nađ vjeruje da će do kraja šampionata biti još mnogo uzbudljivih i kvalitetnih utakmica, ističući da su se mnoge ekipe pojačale, da su doveli iskusne igrače, poput niškog Radničkog, Jagodine, Napetka, Voždovca, Rada...

Ne brine ga to što sada Zvezda "kolo vodi".

"Prije prvog kola mi smo imali bod prednosti. Sjećate se, imali smo u prošlosti i po 10, 11 bodova, pa smo dolazili u situaciju da 'vječiti derbi' odlučuje o tituli, tako da sada ne priznajem da smo dalje od titule. Ovo proljeće će biti mnogo interesantno, biće mnogo kvalitetnih mečeva", rekao je Nađ, uvjeren da ništa još nije gotovo.

On je još jednom poručio igračima Partizana da u svakoj utakmici moraju da ulažu maksimalan napor.

"Svi žele pobjedu, svaki sportista to hoće. Za mene ne važi ona Kubertenova - 'važno je učestvovati'. Ne, ja hoću da pobijedim u svakoj utakmici. Ako to ne želiš onda nisi sportista".

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC