• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zečević: Zvezda neće uzimati kredit za plate

Generalni sekretar crveno-bijelih poručio štrajkačima da rukovodstvo kluba neće učiniti potez kojem su pribjegavale neke ranije uprave.

Oko 50 zaposlenih u FK Crvena zvezda u utorak u podne održalo je jednosatni štrajk upozorenja rukovodstvu kluba zbog neisplaćenih plata i neovjerenih zdravstvenih knjižica.

Njima se duguju četiri "minimalca" iz 2013. i zarade iz ove godine, a kao uslov da ne bude novog, ovaj put cijelodnevnog štrajka, nezadovoljni radnici dali su čelnicima kluba rok od mjesec dana da im se isplate četiri plate iz prošle godine. Prva već u roku od naredna tri dana.

Štrajkači su nezadovoljni što niko iz kluba nije odgovorio na njihove zahtjeve za sastanak, a posebno je apotrosfiran generalni sekretar Miodrag Zečević za kojeg je rečeno da je odbio da priča sa predstavnicima sindikata.

Zečević, međutim, kaže da to "nije baš tako" i da održava redovne sastanke sa zaposlenima, kao i da je ovde riječ o jednom sindikatu, "osnovanom prije dva dana".

"Nema ignorisanja bilo koga, već postoje prioriteti po kojima se drže sastanci, a za nama je delikatni trenutak pošto je bio transfer period i trebalo je raditi na registracijama igrača. Ja ne dijelim zaposlene po tome kojem sindikatu pripadaju i nikoga ne favorizujem", rekao je Zečević grupi novinara na stadionu Crvene zvezde.

Gensek crveno-bijelih je nezadovoljnim radnicima poručio da klub neće podizati kredit u banci da bi isplatio zaostale plate, kao što su to činile neke prethodne uprave.

"Klub je tolerantan i postupa prema zaposlenima sa pažnjom, ali imamo i neadekvatne strukture tj. ljude koji nisu obrazovani za posao koji obavljaju. Ipak, cijenimo radnike i zato ne pravimo duboke rezove, već se trudimo da vodimo računa o njihovom socijalnom statusu, ali zarade se neće dijeliti iz kredita kao nekada", naglasio je Zečević i dodao:

"Zaposleni su upoznati sa potencijalnim izvorima finansija u klubu, rekao sam im koji su u neposrednom razgovoru".

Istakao je potom da ultimatum koji je postavljen neće promijeniti ništa.

"Klub će se truditi da obezbijedi finansije i izmiri sve plate dinamikom kojom to ide. Štrajk je zakonski definisano pravo i naravno da niko neće biti kažnjen, ali isto tako nemamo ništa protiv da ljudi koji ne mogu da izdrže ovakvo finansijsko stanje u klubu raskinu ugovore".

Zečević kaže da se ne osjeća odgovornim za probleme sa zaposlenima u klubu.

"Ne mogu se osjećati odgovornim za ono što sam zatekao, a podsjetio bih samo da kada smo došli isplatili smo sedam ili osam zaostalih zarada iz 2012. godine".

Na konkretno pitanje koliko ima sindikata zaposlenih u Crvenoj zvezdi, generalni sekretar nije imao precizan odgovor.

"Ne mogu da kažem, moguće je da se danas organizuje novi. Ovaj sindikat je organizovan prije dva dana i to mi je malo simptomatično kada već ima postojeći, a sezona se taman nastavila i prvi smo na tabeli... Ja kada pričam sa zaposlenima ne interesuje me iz kog su sindikata, već njihovo socijalno stanje i odakle ćemo isplatiti njihove plate. Svjesni smo da je stanje krizno i pokušaćemo da ga svi zajedno riješimo", dodao je Zečević.

(Jovan Terzić:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC