• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: "Šestica" na Petrovskom (VIDEO)

Poslije samo pet minuta bilo 0:2. Zenit smanjio, pa Borusija uzvratila! Sudija opet vratio Zenit izmišljenim penalom, a Levandovski stavio tačku 2:4.

Do revanša osmine finala Lige šampiona na Vestfalenu ima pune tri nedjelje, a igrači Borusije iz Dortmunda to vrijeme će biti spokojni, jer su nadigrali i pobijedili Zenit u Sankt Peterburgu.

"Milioneri" će pred 80.000 navijača braniti 4:2 iz Rusije!


Početak osmine finala Lige šampiona za Borusiju iz Dortmunda nije mogao da bude bolji. Žuto-crni su poslije samo pet minuta igre stigli do vođstva od 2:0 i tako već u uvodnim minutima dvomeča znatno uvećali šanse za plasman među osam najboljih ekipa na Starom kontinentu.

Duel "nije bio ni počeo", a fudbaleri Zenita i brojni navijači u Sankt Peterburgu ostali su u šoku: dva munjevita gola Nijemaca u razmaku od 70 sekundi! Strijelci za bundesligaša bili su Henrik Mkitarjan i Marko Rojs (4. i 5. minut).



Jermen je u četvrtom minutu iskoristio prodor Rojsa, a asistent kod prvog, trećeg i četvrtog gola za njemački tima već u sledećem napadu Borusije stavio Zenit na ozbiljne muke.

Kako je to uticalo na Ruse?

Bilo im je potrebno više od 50 minuta da uzvrate. U 58. minutu igre, nakon što je Hulk izbliza pogodio stativu, Oleg Šatov uspeo je da postigne gol i smanji na 1:2.

Međutim...

Tri minuta kasnije - 1:3! Nije se stišalo slavlje na "Petrovski" stadionu, a Robert Levandovski spakovao je gol iz ko zna koje kontre po redu za Borusiju i ponovo "ubio" utakmicu.

"Lud meč" na sjeveru Rusije nastavljen je novim uzbuđenjima i golovima u serijama. Tek što je sudija izmislio prekršaj Lukaša Piščeka i poklonio penal domaćinu u 69. minutu, a Hulk skinuo paučinu na Vajdenfelerovom golu, "izdajnik" Levandovski je postigao svoj drugi, a za Borusiju četvrti pogodak. Bila je to još jedna kontra u nizu...

Od realizacije Hulka do gola golgetera iz Poljske prošla su samo dva minuta.

Na klupi Borusije bio je Miloš Jojić, ali nije dobio priliku da debituje u Ligi šampiona. Neven Subotić zbog teške povreda koljena i dalje nije u mogućnosti da pomogne timu Jirgena Klopa.



Lučano Spaleti je, da nevolja po Ruse bude još veća, već poslije 15 minuta morao da zamijeni povrijeđenog Andreja Aršavina. Umjesto njega ušao je iskusni Anatolij Timoščuk. Pedantni Englezi pratili su igru i kretnju nekadašnjeg igrača Arsenala i sve to grafički prikazali. Za asa kao što je Aršavin - premalo! Pogledajte...



Inače, fudbaleri Zenita zabilježili su samo jednu pobjedu još od 26. oktobra 2013. godine, kada su slavili u susretu sa Uralom u gostima (1:2).

Od tada je uslijedila serija tokom koje je Zenit dobio samo jednu od sedam utakmica i to opet protiv Urala, ali na svom terenu (6. decembar, 2:1). "Svijetlo plavi" prije i poslije toga odigrali su sedam utakmica u Premijer ligi Rusije i Ligi šampiona - bez pobjede! U toj seriji, gubili su od Spartaka iz Moskve (2:1), Roštova (0:2) i Austrije (1:4), a remizirali sa Amkarom (1:1), Portom (1:1), Terekom (1:1) i Atletiko Madridom (1:1).

Ovo je bio prvi meč za Zenit od 11. decembra, poslije dva i po mjeseca i praktično je riješen već poslije pet minuta igre. I ne samo da je riješen ovaj susret u Sankt Peterburgu, već vjerovatno i onaj u Dortmundu.

GOLOVI

VIDEO (0:1)

VIDEO (0:2)

VIDEO (1:2)

VIDEO (1:3)

VIDEO (2:3)

VIDEO (2:4)

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Alex Grimm, AP Photo/Dmitry Lovetsky, Twitter/@Mirror)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC