• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olimpijakos razbio Junajted u Pireju!

Dva divna gola crveno-bijelih, ljepši od ljepšeg za 2:0 protiv Mojesovog tima koji je za 90 minuta stvorio jednu šansu! Pogledajte...

Dejvid Mojes naslijedio je od Aleksa Fergusona tim koji je osvojio šampionsku titulu sa 11 bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca.

Za sada, Mojes je uspio da ispadne iz FA i Liga kupa, da padne na šesto mjesto na tabeli Premijer lige, a od večeras se njegov Junajted nalazi na ivici eliminacije iz Lige šampiona!

U prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, na prepunom "Karaiskakis" stadionu u Pireju:

Olimpijakos - Mančester junajted 2:0 (1:0)! Bio je to prvi poraz tima sa "Old traforda" ove sezone u Evropi, ali je stigao u najgore vrijeme - u eliminacijama.



Teško je reći ko je postigao ljepši gol - da li Alehandro Domingez u 38. ili igrač Arsenala na pozajmici u Atini, Džoel Kembel u 55. minutu? Ne samo rezultatom, već i igrom, trčanjem, taktikom, žarom i entuzijazmom, tim legende Reala, Mićela, porazio je slavnog rivala prvi put u svojoj istoriji.

Eto i to je, poslije četiri uzastopne pobjede Junajteda nad Olimpijakosom, pošlo za rukom legendi Evertona, Mojesu.

Kako je Junajted izgledao ovog utorka uveče u Pireju?

Dovoljno je reći da je prvu šansu vrijednu pomena na utakmici engleski klub stvorio u 82. minutu, kada je Kostas Manolas zakasnio da napravi još jednu uspješnu ofsajd zamku, a Kris Smoling sa desnog krila proigrao Robina van Persija.

Nakon prijema, RVP je šutirao slabijom, desnom nogom preko gola, na tribinu gdje su vatreni navijači šampiona Grčke.

Bila je to ne samo najbolja, već i jedina prava prilika za prvog poraženog gosta u dosadašnjih šest utakmica osmine finala Lige šampiona. Do izlaska Junajteda na "Karaiskakis" svi prvoplasirani timovi poslije takmičenja u grupama bilježili su pobjede na gostovanjima: Barselona, Bajern Minhen, Atletiko Madrid, Pari Sen Žermen, Borusija Dortmund...

...ne i Junajted.

Nevjerovatno čega se sjetio i kako je to izveo Alehandro Domingez u prvom poluvremenu za 1:0, a onda mladi igrač Arsenala, na privremenom radu u Atini, Džoel Kembel postigao divan gol nakon što je posramio Majkla Kerika, za trenutnih 2:0!

U 38. minutu potpuno "mrtve" utakmice, kapiten crveno-bijelih Janis Manijatis pokušao je da savlada Davida De Heu mlakim udarcem sa oko 25, 26 metara. Ta lopta nikako ne bi naudila odbrani Junajteda, da se na ivici šesnaesterca nije našao Domingez.

Šta je uradio?

Uspio je spoljnim dijelom stopala, dok je bio okrenut leđima, da "lizne" loptu i to je uradio tako vješto i precizno, da je De Hea završio u jednom, a lopta u drugom uglu - 1:0!

VIDEO

I ludnica na tribinama "Karaiskakisa"!

Pregledanje ključnog poteza iz svih raspoloživih uglova razbilo je svaku dilemu - da, Domingez je imao namjeru da uradi to što je uradio...

Do tog, a i poslije tog trenutka, tačnije tokom cijelog prvog poluvremena... Mančester junajted nije stvorio nijednu šansu za gol!

Ništa, ali ništa u tom smislu nije se promijenilo ni poslije odmora... Po povratku na teren, Olimpijakos je nastavio da kontroliše igru, a Junajted tek povremeno da pokušava da poveže više od tri, četiri pasa, rijetko na polovini protivnika.

Iz takve igre, talentovani fudbaler Arsenala na pozajmici u Olimpijakosu, Kostarikanac Džoel Kembel dobio je loptu blizu crvene zone, vještim driblingom poslao Majkla Kerika "po burek" i onda plasirao loptu lijevom nogom tik pored stative De Heinog gola za neočekivanih - 2:0!

VIDEO

Revanš je 19. marta u Mančesteru i ne može se reći da Englezi nemaju šanse, ali nemaju ni igru ni atmosferu da navijače uvjere da je to izgledno!


(MONDO, foto: Beta/AP/Petros Giannakouris, Guliver/Getty Images/Michael Regan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC