• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roj Kin: Mozgovi su nam isprani

Nekadašnji kapiten Mančester junajteda kaže da englesko fudbalsko prvenstvo definitivno nije najkvalitetnije na svijetu.

Na Ostrvu su nekako istrpjeli poraze Mančester sitija od Barselone, odnosno Arsenala od Bajerna, ali je trećih 0:2 u osmini finala Lige šampiona bila kap koja je prelila čašu.

Preciznije, rezultat je bio 2:0 za Olimpijakos, koji je u dvomeču sa Mančester junajtedom smatran izrazitim autsajderom, bez obzira na slabije partije "crvenih đavola" pod vođstvom Dejvida Mojesa.

Prvi među kritičarima oglasio se Roj Kin, pomoćni trener irske reprezentacije i nekadašnji as Junajteda, koji je u Atini bio kao TV komentator.

"Naši mozgovi su isprani stalnim tvrdnjama da je Premijer liga najbolja na svijetu. To je besmislica", rekao je Kin.

"Premijer liga jeste najbolji brend, ali u poslednjih par nedjelja smo vidjeli da su njeni vodeći timovi izgubili korak sa kontinentalnim rivalima - posebno Mančester junajted. Mom bivšem klubu je potrebno šest-sedam novih igrača da bi se ponovo borio za trofeje".

Kin je osudio Runija, Van Persija i ekipu, riječima da nijednog trenutka nisu izvršili pritisak na Olimpijakos.

"Možemo da ih kritikujemo koliko hoćemo, ali Olimpijakos je bio agresivniji i tehnički bolji tim. U redovima Junajteda nema samopouzdanja, a ima i igrača koji nisu traženog kalibra".

"Kada je preuzimao ekipu od Aleksa Fergusona, Dejvid Mojes je očekivao sjajne stvari. Ali, kada je upoznao igrače izbliza, vjerujem da je bio šokiran njihovim kvalitetom".



"KERIK, RECI NEŠTO!"

Kin se kasnije osvrnuo i na izjavu Majkla Kerika, neposredno po završetku meča, u kojoj je iskusni "vezista" isporučio nekoliko uobičajenih fraza, kao da Junajtedov dalji nastup u Ligi šampiona ne visi o koncu.

"Izjava mu je bila ista kao igra ekipe - ravna, beživotna. Pa, reci nešto više, nešto jače! Samo je ponavljao 'sljedeća utakmica, u sljedećoj utakmici...' Za neke od njih neće biti sljedeće utakmice. To je realnost", zaključio je Kin.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Matthew Lewis)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC