• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Van Persi razmišlja o povratku u Arsenal

Poraz Mančester junajteda u Pireju, od Olimpijakosa (2:0), dodatno je narušio atmosferu na "Old trafordu".

Ser Aleks Ferguson odigrao je presudnu ulogu prilikom dolaska Robina van Persija u Mančester junajteda.

Dejvid Mojes igra, izgleda, presudnu ulogu u mogućem odlasku Robija van Persija iz Mančester junajteda.

Do nedavno, o mogućnosti da RVP napusti "Old traford" narednog ljeta, poslije dvije sezone u Junajtedu, pričalo se u Italiji. Tačnije, poznati novinar Tankredi Palmeri objavio je prije dvije nedjelje informaciju da su se, u januaru, sastali menadžer Arsenala, Arsen Venger i Van Persijev agent i da su razgovarali na temu povratka napadača na "Emirejts".

Dan poslije novog poraza "đavola", ovog puta u prvom meču osmine finala Lige šampiona, od Olimpijakosa (2:0) i engleski mediji priključili su se u ovu raspravu.



"Gardijan" navodi da je RVP bio veoma razočaran i rezultatom i igrom svog tima, a da je od ranije nesiguran u mogućnosti aktuelnog menadežra.

Čovjek kojeg je Ferguson prije godinu i po dana platio 24 miliona funti Vengeru, poslije meča u Pireju rekao je u intervjuu za jedan holandski medij sljedeće:

"Moji saigrači povremeno se nalaze na mjestima na terenu na kojima ja želim da igram. A kada to primijetim, veoma je komplikovano da i ja priđem tim mjestima... Dakle, sve to prisiljava me da mijenjam svoje kretnje, da ne trčim onako kako sam trčao sve ove godine, odnosno da se prilagodim pozicijama mojih saigrača. Nedvosmisleno, neki od njih često 'igraju' u mojim zonama. Mislim da je to bez veze", rekao je Van Persi.

Mnogi, gotovo svi, tu su prepoznali Vejna Runija.

Nedavno, statističari su izračunali da je Runi za 90 minuta igre u jednoj prvenstvenoj utakmici dva puta dodao loptu do Van Persija. Jednom je to bilo prilikom početnog udarca, na centru igrališta.



U međuvremenu, Runi je postao najplaćeniji fudbaler Premijer lige i jedan od najplaćenijih na svijetu, sa nedjeljnom platom od 300.000 funti, što iznosi 360.000 evra! Svake sedmice. Postoje oni koji smatraju da je to jedna vrsta perverzije i da nije nešto što će doprinijeti jedinstvu u klubu koji se zove baš tako - Jedinstvo.

Jedan od prvih koji je odlučio da zbog svih tih nusprodukata Fergusonovog povlačenja napuste klub je i kapiten Nemanja Vidić. Za njim će, vjerovatno, krenuti i Patris Evra, u Inter, a penziju je navodno najavio Rio Ferdinand.

Van Persi, piše "Gardijan", sve je bliže odluci da zatraži transfer. Jedan od razloga za to je i Ferguson, jer je Holanđanin navodno razočaran time što mu vremešni Škot nije pominjao penziju u 2013. godini, kada su pričali o transferu 2012.

On je tada, na ulasku u posljednju godinu ugovora sa Arsenalom, zbog Fergusona i Junajteda odbio ponudu Mančester sitija, koja je bila unosnija. Dugo već smatra se iskorišćenim i prevarenim u tom smislu, a sada su počele da se ostvaruju njegove crne slutnje da sa i bez Fergusona to neće biti isti klub.



Van Persi ima 30 godina, očekuje ga Mundijal u Brazilu sa Holandijom i novi pokušaj da se pokori planeta, što se umalo dogodilo prije četiri godine, a potom ostaju mu još dvije godine ugovora sa Junajtedom.

Da li će ih odraditi? Ne pita se samo on. Junajted je nekoliko puta u skorije vrijeme jednostavno ignorisao zahtjeve svojih igrača da budu prodati, a to je najčešće bio slučaj sa Runijem, koji je svaki put nakon toga bio nagrađivan povišicom.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Alex Livesey, Michael Regan, AP Photo/Jon Super, Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC