• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Biće frke: FIFA objavila listu 10 najboljih!

Tu je Mesi, iako još igra, a nema Kristijana. Pele ispred Maradone. Nema dvojice najpoznatijh "zuba" u istoriji fudbala!

Kakvu god listu FIFA da sastavi na temu "ko je najbolji na svijetu", "ko su deset najboljih na svijetu svih vremena", "ko je najbolji na svijetu svih vremena", "ko je igrač godine", ma šta god, konačan rezultat izazvaće polemiku i podjelu u javnosti.

Ali, ovog puta FIFA je u jednom pokušaju uspjela da podijeli ljubitelje fudbala na Mesijevce i Ronaldovce, na Argentince i Brazilce, Peleovce i Dijegovce... Uspjela je da iziritira i fanove "pravog" Ronalda, kao i ljubitelje Ronaldinja!

U novom broju svog magazina "The FIFA Weekly", ova organizacija objavila je listu deset najboljih fudbalera svih vremena.

Ponovo je, kao u mnogim prethodnim slučajevima, FIFA svrstala legendarnog Pelea ispred legendarnog Maradone (iako je bilo obrnuto u svakoj anketi u kojoj su učestvovali i fanovi).

Zinedin Zidan je tu na trećem mjestu, među deset najboljih su Georgi Hadži i Roberto Bađo, ali ne i najbolji strijelac u istoriji Mundijala, Ronaldo Luis Nazario de Lima, koji ima dvije titule prvaka svijeta i još jedno finale. Međutim tu je i Mišel Platini...

Nema ni Ronaldinja Gauča, nema nijednog Engleza, nijednog Holanđanina, čast Nijemaca odbranio je Lotar Matues, a italijana Bađo.

Nije tu ni Ugo Sančez, ni Johan Krojf...

Ali, u najjaktuelnijem smislu, FIFA je napravila još jedan kontroverzan potez - uvrstila je Lionela Mesija među deset najboljih svih vremena i to u jeku njegove karijere, a izostavila trenutno najboljeg igrača svijeta, dobitnika "Zlatne lopte", Kristijana Ronalda.

Mesi je jedini aktivni fudbaler na listi, a da udarac ka Ronaldu bude jači - cijela lista objavljena je u izdanju koje "nosi" sam Ronaldo, kojem pripada kompletna naslovna strana...

Mnogi su ovo shvatili kao novi udarac Sepa Blatera, prvog čovjeka FIFA, koji je i ranije bio nekorektan prema Portugalcu.

TOP 10:

10. Georgi Hadži (Rumunija)
9. Roberto Bađo (Italija)
8. Lotar Mateus (Njemačka)
7. Lionel Mesi (Argentina)
6. Roberto Rivelino (Brazil)
5. Mišel Platini (Francuska)
4. Ferenc Puškaš (Mađarska)
3. Zinedin Zidan (Francuska)
2. Dijego Armando Maradona (Argentina)
1. Edson Arantes do Nasimento Pele (Brazil)

(Nikola Janković, MONDO, Foto: Getty Images/S. Powell/A. Bello/C. Brunskill/S. Franklin)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC