• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo otišao po remi, remi i uzeo

"Plavci" poveli protiv Galatasaraja golom Toresa (9.minut), pa se u drugom poluvremenu povukli. Domaći to iskoristili i postavili konačnih 1:1.

Žoze Murinjo ni u petom duelu sa Robertom Manćinijem nije izgubio i, utisak je, to je najviše i želio u srijedu uveče.

Iako je Čelsi u 9. minutu duela protiv Galatasaraja stekao vođstvo, golom Fernanda Toresa, Portugalac nije insistirao da njegov tim postigne i drugi gol, što su domaći igrači iskoristili.

Centaršutem Veslija Snajdera i udarcem Čeđua iz peterca, postavljen je konačan rezultat 1:1, koji daje pravo na nadu i jednoj i drugoj ekipi. Naravno, za gol u gostima veću Čelsiju.

Galatasaraj je u završnici imao inicijativu, pa će imati za čim da žali pred odlazak na Stamford Bridž, gdje će njihov trijumf biti veliko iznenađenje. Revanš će biti odigran 18. marta.

GALATASARAJ: Muslera - Teles, Balta (od 46' Semih Kaja), Čeđu, Ebue - Selčuk, Melo, Snajder, Hajrović (od 30' Kurtuluš) - Drogba, Burak Jilmaz

ČELSI: Čeh - Ivanović, Teri, Kejhil, Aspilikueta - Ramires, Lampard, Vilijan, Azar - Tores, Šurle.

REZULTATI:
Mančester siti - Barselona 0:2, revanš 12. marta
Olimpijakos - Mančester junajted 2:0, revanš 19. marta
Milan - Atletiko Madrid 0:1, revanš 11. marta
Bajer Leverkuzen - Pari Sen Žermen 0:4, revanš 12. marta
Galatasaraj - Čelsi 1:1, revanš 18. marta
Šalke - Real Madrid 1:6, revanš 18. marta
Zenit - Borusija Dortmund 2:4, revanš 19. marta
Arsenal - Bajern Minhen 0:2, revanš 11. marta



Veteran Didije Drogba (35) "vukao" je Galatu tokom cijele utakmice i zaslužio aplauz svog bivšeg trenera, Žozea Murinja.

Navijači Čelsija imaće priliku da ga ponovo vide na Stamford bridžu, a odbrana "plavaca" da izuzetno motri na njega. U srijedu je bio motor ekipe i u prvom poluvremenu, koje je pripalo gostima i u drugom, u kome su dominirali domaći.

Golman Galate Fernando Muslera zbunjeno je reagovao u uvodnim minutima i bio prinuđen da glavom spasava svoju mrežu pri šutu Vilijana sa 30 metara. Uspio je, iako je ubrzo nakon toga kapitulirao.

Španac Fernando Tores iskoristio je asistenciju Sesar Aspilikueta, poslije prodora po desnoj strani i doveo domaće u vođstvo (na slici dole).



Čelsi je bio u naletu, Vesli Snajder nevidljiv, a Roberto Manćini nezadovoljan, što je pokazao pravljenjem prve izmjene već u 30. minutu, kada je umjesto Izeta Hajrovića uveo Jektu Kurtuluša.

Konkretan rezultat je dobio tek u drugom poluvremenu, iako se mreža Petra Čeha zatresla do kraja prvog dijela, poslije udarca Buraka Jilmaza. Na njegovu žalost, Džon Teri je pokazao koliko je iskusan, pa je tokom brze akcije Galatasaraja ubacio loptu na teren, a češki golman nije htio da interveniše.

Kada je Fernando Tores u 54. minutu primorao Musleru da još jednom spretno interveniše nije se moglo naslutiti da će nastavak meča proteći u dominaciji domaćih. Ipak, to se dogodilo.

Snajder je došao do daha, Drogba vodio žestoke borbe sa čuvarima i u 64. minutu izborio korner. Holanđanin je centrirao, a Čeđu iskoristio lošu intervenciju odbrane "plavaca". Udarcem nogom iz peterca postavio je konačnih 1:1 (na slici dole).



Murinjo je u tim trenucima zamijenio Toresa i Šurlea, ubacivši u igru Etoa i Obi Mikela. Njegov defanzivni pristup je postao očigledan, a najbliži pogotku do kraja utakmice bio je Alek Telješ, u 75. minutu.

Brazilski vezista, koji je ove zime stigao u Istanbul iz domovine, jako je "opalio" sa ivice kaznenog prostora, ali je Čeh bio potpuno spreman. Lopta je završila u korneru, a "plavci" su u završnici mirno čuvali i sačuvali remi.

Utisak je da igrači Žozea Murinja napustili teren nezadovoljni.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Michael Regan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC