• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šalke i Real Madrid - nije to isti nivo!

U Gelzenkirhenu 1:6, ali i dirljiva pjesma vjernih navijača od koje se umalo nije srušio stadion...

0:1 BENZEMA 13
0:2 BEJL 21
0:3 RONALDO 52
0:4 BENZEMA 57
0:5 BEJL 69
0:6 RONALDO 89
1:6 HUNTELAR 90+1

Svega 38 kilometara od mjesta na kojem su prošle sezone, sa Žozeom Murinjom, primili četiri komada i praktično ispali iz Lige šampiona, fudbaleri Reala iz Madrida, sa Karlom Anćelotijem, postigli su pet komada i praktično riješili posao u osmini finala.

Na pola sata vožnje od "Vestfalena", stadiona Borusije Dortmund, Šalke - Real Madrid 1:6 (0:2).

Na stranu što će revanš na "Santijago Bernabeu" biti formalnost za domaće, a mučenje za goste i prilika za kladioničare, jednostavno Šalke i Real nisu na istom nivou. Ni u čemu...

Ali, jednu stvar trebalo bi pomenuti... Kada je Garet Bejl u 69. minutu utakmice postigao svoj drugi, a peti gol Reala, kompletna "Feltins arena" zapjevala je pjesmu od koje se umalo nisu srušili svodovi ovog modernog stadiona na kojem su rasprodate sezonske karte i dvije godine unaprijed.

Svjesni da njihov tim nema šta da traži protiv ekipe koja na terenu ima neviđenu individualnu moć nekolicine igrača, među kojima se ističu Bejl, Kristijano Ronaldo i Karim Benzema, navijači radničkog kluba iz industrijskog, sivog Gelzenkirhena, potvrdili su da su jedna od najvjernijih navijačkih armija na svijetu.

Sve je postalo još emotivnije u nadoknadi vremena, kada je Klas-Jan Huntelar, pri rezultatu 0:6, ukucao u mrežu bivšeg kluba gol kakav se rijetko viđa - iz trka, iz voleja, sa 16 metara, od prečku...

"Arena" je eksplodirala, kao da je Holanđanin dao gol za 1:0 pred revanš!

I to je bilo lijepo i čuti i vidjeti.

A, bilo je lijepo i gledati Real kako se šali s protivnikom. I da Iker Kasiljas nije zabilježio odbranu sezone, odnosno Julijan Draksler nije napravio promašaj sezone (za potencijalnih 1:1), Španci bi na kraju zabilježili ubjedljivu pobjedu.

Bilo kakva taktička, trkačka, psihološka analiza utakmice suvišna je, jer Šalke u ovom trenutku ne može da parira "timu snova" iz Madrida, koji se uz Bajern Minhen ističe kao favorit za titulu u sezoni u kojoj je Real postavio rekord Lige šampiona - postigao je gol na 32. uzastopnoj utakmici.



Ronaldo je meč završio sa dva gola i dvije asistencije, Benzema sa dva gola i dvije asistencije, Bejl sa dva gola i asistencijom. Ronaldo ima 11 pogodaka ove sezone u Ligi šampiona, Benzema je dao deset golova od 1. januara ove godine, a Šalke prvi put primio četiri gola u meču Lige šampiona od maja 2011. godine i duelu sa tada moćnim Mančester junajtedom.

Ovo, i utakmicom u Istanbulu između Galatasaraja i Čelsija, koja je završena rezultatom 1:1, kompletirane su prve utakmice osmine finala Lige šampiona.

Ističe se nekoliko kurioziteta:

Junajted je jedini tim koji je kao gost poražen, gol razlika domaći-gosti je 3:19, Čelsi je jedini britanski klub koji je postigao gol i u Ligi šampiona i u Ligi Evrope (Junajted, Arsenal, Siti, Totenhem i Svonsi nisu), itd.



Od četiri njemačka predstavnika, dva su bila impresivna, dva depresivna. Pored Šalkea, debakl na svom terenu doživio je i Leverkuzen, kojeg je pregazio Pari Sen Žermen (0:4). Oni koji imaju velike šanse da zaigraju u četvrtfinalu su Bajern Minhen, koji ima 2:0 u gostima protiv Arsenala i Borusija Dortmund, koja ima 4:2 u gostima protiv Zenita.

Za kraj i jedan "all time" podatak: Kristijano Ronaldo je postao tek treći igrač u istoriji Lige šampiona, koji je stigao do 60 golova. Bježe mu samo Lionel Mesi iz Barselone sa 66 i penzionisani legendarni napadač Reala, ali i Šalkea, Raul Gonzales, koji je za dva kluba koja su se sudarila ove večeri dao 71 gol.

VIDEO

VIDEO


ŠALKE: Farman - Kolašinac (od 76' Fuks), Santana, Matip, Hovedes - Nojštader, Boateng - Draklser (od 59' Gorecka), Mejer, Farfan (od 72' Gorecka) - Huntelar.

REAL: Kasiljas - Karvahal, Pepe, Ramos, Marselo - Ćabi Alonso (od 73' Iljaramendi), Modrić, Di Marija (od 68' Isko)- Bejl (od 80' Hese), Ronaldo - Benzema.

REZULTATI:
Mančester siti - Barselona 0:2, revanš 12. marta
Olimpijakos - Mančester junajted 2:0, revanš 19. marta
Milan - Atletiko Madrid 0:1, revanš 11. marta
Bajer Leverkuzen - Pari Sen Žermen 0:4, revanš 12. marta
Galatasaraj - Čelsi 1:1, revanš 18. marta
Šalke - Real Madrid 1:6, revanš 18. marta
Zenit - Borusija Dortmund 2:4, revanš 19. marta
Arsenal - Bajern Minhen 0:2, revanš 11. marta

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Alex Grimm)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC