• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan nije oštećen za gol

Sudijska komisija FSS konstatovala da je sudija Ninoslav Spasić dobro postupio kada je poništio gol Partizanu u Novom Pazaru u nadoknadi vremena.

Partizan nije oštećen u Novom Pazaru za gol. Ili, sudija Ninoslav Spasić iz Surdulice nije uticao na konačan ishod meča 16. kola Jelen Superlige Srbije.

To je konstatacija Sudijske komisije FSS, kojom je predsjedavao Zdravko Jokić, a koja je ocijenila da je Spasić, uz neke propuste, vodio meč na zadovoljavajući način i da nije pogriješio kada je poništen gol Partizanu u sudijskoj nadoknadi.

Poslije pregledanih izvještaja službenih lica i snimka, Komisija je jednoglasno zaključila da je napadač Partizana Petar Škuletić napravio faul prije nego što je Andrija Živković ubacio loptu u mrežu Novog Pazara.

Ali, Škuletić nije napravo faul nad golmanom Budakovićem, kako je mislila cijela sportska javnost, već prije, prilikom građena pozicije u kaznenom prostoru.

"Igrač Partizana sa brojem 32 (Škuletić) je odgurnuo domaćeg igrača sa brojem 26 (Slobodan Vuković) u namjeri da sebi omogući da primi loptu, prilikom čega je destabilizovao tog igrača i sudija je dosudio prekršaj u tom momentu. Sve ovo kasnije što se dešavalo nije bilo predmet analize, jer je igra već bila prekinuta", prenio je Jokić za MONDO zaključak Sudijske komisije.

Komisija je analizirala još neke sporne detalje sa utakmice i zaključila da je glavni arbitar pogriješio u nekoliko situacija, kada je igračima Partizana dodijelio žute kartione, a to se, prije svega odnosi na slučaj iz prvog poluvremena kada je vezisti crno-bijelih Filipu Malbašiću dodijelio žuti karton, iako je on dobio udarac po nozi, što je Sudijska komisija FSS konstatovala.

Zato je Spasićevo cjelokupno suđenje ocijenjeno kao "zadovoljavajuće".

Na pitanje da li je možda bilo riječi i o prigovorima ljudi iz Partizana na to što je domaćin odugovlačio, jer oko terena nije bilo dovoljno lopti, Jokić je odgovorio da to nije u nadležnosti Komisije.

"Pravila FSS nalažu da svaki klub-domaćin treba da obezbijedi minimum tri lopte. To je, prije svega, pitanje, za Zajednicu superligaša", dodao je Jokić.

Prigovor Partizana, ne i zvanična žalba, na suđenje Spasića, bio je jedini u ovom kolu. Na ostalim mečevima niko nije imao nikakve primjedbe na suđenje.

"To raduje i mi smo zadovoljni suđenjem u ovom kolu", rekao je predsjednik sudijske komisije Zdravko Jokić za MONDO.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC