• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Sudija nije slučajno pogriješio

Šampion Srbije u saopštenju istakao da se na meču u Novom Pazaru "nije radilo o slučajnim greškama sudije Spasića".

Sudijska komisija FSS konstatovala je da je sudija Ninoslav Spasić dobro postupio kada je poništio gol Partizanu na meču u Novom Pazaru u nadoknadi vremena, jer je Škuletić napravio faul, odnosno da nije uticao na konačan ishod meča 16. kola Jelen Superlige Srbije.

Partizan je poslije konstatacije Sudijske komisije FSS izdao saopštenje koje prenosimo u cjelosti.

"Poštovani ljubitelji fudbala u Srbiji,

Fudbalski klub Partizan je nakon utakmice sa FK Novi Pazar odigrane prethodne subote, u kojoj je grubo oštećen nepriznavanjem gola koji bi vjerovatno bio pobjedonosni, skrenuo pažnju javnosti na očiglednu sudijsku grešku i na zapisnik utakmice podnio prigovor očekujući da će to biti dovoljno nadležnim organima da sankcionišu nepravilnosti kojima je režiran ne samo ishod utakmice, već i trenutni poredak na tabeli Jelen Superlige. U međuvremenu su nezavisni eksperti i objektivna sportska javnost jednodušno konstatovali grešku i nepravdu pričinjenu našem klubu.

Nažalost, današnja odluka Odbora za analizu suđenja i rangiranje sudija govori da se ne radi o slučajnim greškama sudije Ninoslava Spasića, već o unaprijed osmišljenom i isplaniranom scenariju u kome je glavni sudija bio samo izvršilac, a autori sjede u organima FSS, onim istim koji su 18. februara, pred sam nastavak sezone, izvršili radikalne promjene u sudijskoj organizaciji sa jasnim ciljem da time kreiraju poredak na tabeli po sopstvenim željama, a ne po fudbalskim kvalitetima i pravilima i sportskom fer-pleju.

Pet dana je trebalo članovima Odbora za analizu suđenja i rangiranje sudija da izmaštaju i izmisle prekršaj igrača Partizana Škuletića, a u 'zadovoljavajuće' suđenje spada i žuti karton igraču Malbašiću dodijeljen zbog primljenog udarca, brojni pogrešno procijenjeni i odsvirani prekršaji i slično. Ova odluka nije samo opravdavanje sudije Spasića, kome se vjerovatno priprema novi 'specijalni' zadatak, već i poruka ostalim djeliocima pravde da je sprečavanje pobjeda FK Partizan idealan put za poboljšanje statusa u 'reorganizovanoj' sudijskoj organizaciji.

S obzirom na to da su pojedinci prethodnih dana pominjali utakmicu odigranu između istih klubova u jesenjem dijelu sezone, podsjećamo da je glavni sudija te utakmice i kažnjen i degradiran, što je rječit dokaz aršina i 'poštenja' 'reorganizovane' sudijske organizacije. U to 'poštenje' vjerovatno spada i nesprovođenje dijela pomenute odluke od 18. februara da suđenje na TV kanalu Arena sport komentariše Dragomir Tanović. Valjda nisu imali vremena da ga ubijede da je u Novom Pazaru vidio prekršaj koji ne bi registrovale ni vodeće svjetske obavještajne službe sa najsavremenijom opremom koju posjeduju.

Želimo jasno da poručimo tvorcima ovog skandala da njihove nesportske aktivnosti neće ostati nezapažene i bez reakcije, kao i da se poredak na tabeli neće kreirati po njihovim željama i ambicijama, već po sportskim i fudbalskim kriterijumima i kvalitetima. Ako misle da će FK Partizan prihvatiti da bude moneta za poravnanje njihovih ličnih računa grdno su se prevarili", stoji u saopštenju šampiona Srbije.

(MONDO, foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC