• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Čudo u Bugarskoj, Lacio ispao!

Rival Partizana sa početka sezone nastavio da bilježi sjajne rezultate. U šesnaestini finala Lige Evrope ekipa iz Razgrada eliminisala Lacio.

Bugarski Ludogorec nastavlja da živi san!

Klub iz Razgrada koji je ljetos eliminisao Partizan u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona plasirao se u osminu finala Lige Evrope i to preko Lacija!

Poslije pobjede u Rimu prije nedjelju dana, Bugari su u Sofiji uspjeli da izbore remi (3:3) i ostanu u takmičenju, iako je Lacio vodio 2:0, a prvi pogodak postigao je već u 20. sekundi!

Strijelac vodećeg gola bio je tinejdžer Balde Keita poslije solo prodora samo što je lopta krenula sa centra. Na 2:0 povisio je Perea u 54. minutu i činilo se da je tada Lacio mnogo biliži osmini finala.

Borbeni igrači Ludogoreca nisu, međutim, mislili tako i golovima Bezjaka (67) i Zlatinskog (78) uspjeli su da izjednače.

Novu prednost Rimljanima donio je Miroslav Klose u 82. minutu, ali ni to im nije bilo dovoljno za prolaz. Novo izjednačenje i oduševljenje na stadionu donio je Brazilac Žuninjo Kišada dva minuta prije kraja.

U derbiju prve grupe mečeva, igranih u četvrtak u ranijem terminu, Porto je na skoro identičan način kao Ludogorec otišao u osminu finala!

Ajntraht je poslije 2:2 u prvom meču imao 1:0 na poluvremenu utakmice Njemačkoj, potom je početkom drugog poluvremena duplirao prednost, ali su gosti uspjeli da izjednače do 71. minuta. Domaćin je opet poveo u 76, a onda je Nabil Gilas četiri minuta prije kraja postigao gol koji je Porto odveo dalje.

Poslije eliminacije iz Lige šampiona, Ajaks nije pokazao veliko interesovanje za niži stepen takmičenja, pa je Salcburg sa dvije pobjede uspio da eliminiše "kopljanike" - 3:0 u Amsterdamu i 3:1 u Austriji.

Napoli je poslije 0:0 u Velsu savladao Svonsi 3:1, iako su gosti pružili "tvrd" otpor. Meč je prelomio Iguain golom u 78. minutu za 2:1, a potom je Inler u trećem minutu nadoknade potvrdio pobjedu. Prethodno su Napolitanci poveli preko Insinjea u 17, a gosti izjednačili zahvaljujući De Guzmanu u 30. minutu.

Sevilja nije dozvolila iznenađenje protiv Maribora, dok bi se tako mogle nazvati pobjede Sevilje u Rusiji nad Rubinom (2:0) i Viktorije Plzenj u Donjecku nad Šahtjorom (2:1).

REZULTATI:

Rubin – BETIS 0:2 (0:1), prvi meč 1:1
BAZEL – Makabi Tel Aviv 3:0 (1:0), prvi meč 0:0
Ajntraht – PORTO 3:3 (1:0), prvi meč 2:2
LUDOGOREC – Lacio 3:3 (0:1), prvi meč 1:0
NAPOLI – Svonsi 3:1 (1:1), prvi meč 0:0
SALCBURG – Ajaks 3:1 (0:0), prvi meč 3:0
SEVILJA – Maribor 2:1 (1:0), prvi meč 2:2
Šahtjor – VIKTORIJA PLZENJ 1:2 (0:2), prvi meč 1:1

U 21. 05:

Genk – Anži , prvi meč 0:0
Totenhem – Djepar , prvi meč 0:1
Trabzonspor – Juventus , prvi meč 0:2
Olimpik Lion – Černomorec , prvi meč 0:0
Fiorentina – Esbjerg , prvi meč 3:1
Valensija – Dinamo Kijev , prvi meč 2:0
Benfika – PAOK , prvi meč 1:0
AZ Alkmar – Slovan Liberec , prvi meč 1:0

(MONDO, Foto: Beta/AP/Valentina Petrova)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC