• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petković: Igraćemo za crveno-bijeli stadion

Marka Petkovića, beka Crvene zvezde, raduje blaga euforija koja se među navijačima osjeća pred gostovanje u Jagodini.

Fudbaleri Crvene zvezde u subotu od 14.30 gostuju Jagodini na njenom stadionu pred svojim navijačima.

U mnogim zemljama ovo bi bio oksimoron, ali ne i u Srbiji.

Kao i na najvećem broju sportskih objekata u zemlji, crveno-bijeli će kao gosti imati veliku podršku navijača i praktično igrati pred "svojom publikom".

Olakšanje ili opterećenje? Vidjeće se u subotu nešto prije pola 5.

Mladog desnog beka Crvene zvezde, Marka Petkovića, pozvali smo dan prije utakmice da čujemo njegove utiske. A, prvi utisak je bio pozitivan, kada je čuo da među Delijama vlada veliko interesovanje za gostovanje u Jagodini i da se sprema prava "invazija" na taj grad.

"Kad su Delije u pitanju, zahvaljujući njima igramo pred našom publikom na 90 odsto stadiona u zemlji. Ništa novo za nas, novo je samo to što odlazimo tamo kao prvi na tabeli i što u takvoj ulozi izlazimo pred veliki broj ljudi. Daćemo sve da se crveno-bijeli stadion raduje našoj pobjedi".

Uspijevate li da se izolujete iz te blage euforije?

"Mirni smo, najiskrenije... Čujemo sa raznih strana da vlada veliko interesovanje za utakmicu, ali glava je mirna. Mirna glava i dobija ovakve mečeve".

Koliko uloga lidera mijenja na stvari? Da li će biti lakše ili teže braniti prvo mjesto, sada kada je Partizan drugi?

"Prvo, moramo da budemo staloženi povodom cele te situacije. Ljepše je probuditi se kao prvi na tabeli, ali to je i obaveza više. Svakako je teže čuvati prvo mjesto, nego doći do njega. Sve ćemo uraditi da se poredak ne promijeni do kraja sezone, da ostanemo prvi kad je najvažnije. A, biće jako teško, počešvi od Jagodine!"

Ali, tradicija je na vašoj strani?

"Slažem se, tradicija jeste, ali vidjeli ste i jesenas da kakva nas ekipa očekuje. Jeste Zvezda uvijek 'dole' dobijala utakmice, ali nikada nije bilo lako, niti bilo ko među nama misli da će biti u subotu. Sve to je samo još jedan razlog da budemo spremni, nema šta!"

Prošle subote si prvi put, od dolaska u Ljutice Bogdana, imao prilike da zaigraš u tandemu sa Darkom Lazovićem po desnoj strani i to je odmah funkcionisalo dobro. Kakvi su tvoji utisci?

"Vidjeli ste i sami da jeste bilo dobro, bilo je pozitivnih komentara odmah poslije meča sa Javorom, ali iskreno da vam kažem nije ta saradnja počela tek tada. Bilo je dobrih igara i na pripremama, već tada se vidjelo da ćemo djelovati dobri i nadam se da će to potrajati i biti samo bolje", rekao je Petković, koji neće moći da razmišlja samo o napadu.

Na dijelu terena koji on pokriva biće Milan Đurić, kojem će društvo u napadu praviti Miloš Lepović i Aleksandar Pešić. Ovaj trio Jagodine postigao je 13 golova, uz šest asistencija. Đurić, koji će napadati Petkovića, ima tri gola i dvije asistencije ove sezone.

"Sve je tako kako ste rekli, znamo i mi ko čini najopasniji trio u Jagodini. Đurića jako dobro poznajem, imali smo duele i dok sam igrao u OFK Beogradu. Znam koliko može i biću spremna. Poznajem i Pešića iz mlade reprezentacije, na njega ćemo morati da obratimo pažnju, ali siguran sam da ćemo biti spremni... Odbrana nam je sve čvršća, vraća se i Džoni (Nikola Mijailović, prim. aut), koji donosi sigurnost i iskustvo, tako da vjerujem da neće biti problema".

Jagodina - Crvena zvezda, subota 14.30, derbi 17. kola Superlige. Prošle sezone bilo je 2:3, uz dva crvena kartona, po jedan na obe strane. Prije toga, rezultati su bili 1:3, 0:2, 0:3 i 1:4.
(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC