• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BIH: Počinje

Za vikend počinje drugi dio fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Za vikend počinje drugi dio fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine.
Igraće se po skraćenom sistemu zbog Svjetskog prvenstva u Brazilu. Lider Željezničar drugi dio šampionata dočekuje sa dva boda prednosti u odnosu na gradskog rivala Sarajevo.Željo u subotu gostuje u Bijeljini.
"Da su nam svi igrači zdravi ne bih uopšte razmišljao o tome možemo li odbraniti titulu. No, i pored problema kojih imamo, naše ambicije ostaju iste. Istina, biće malo teže, ali smatram da velikim zalaganjem igrača možemo ostvariti naše ciljeve", rekao je trener Željezničara Dino Đurbuzović.
Sarajevo u nastavak sezone ulazi sa velikim ambicijama. U prelaznom roku dovedena su kvalitetna pojačanja. Jedan od njih je i makedonac Krste Velkoski, koji bi trebao debitovati u Zenici protiv Čelika.Žali što njegov tim neće imati podršku navijača.
"Zaista mi je žao što je tako, ali ja se nadam da ćemo i bez njihove podrške doći do pobjede, a onda da će Koševo biti puno protiv Olimpica," rekao je reprezentativac Makedonije.
Banjalučki Borac sa pete pozicije počinje drugi dio sezone. Ostali su bez Stokića, Đelmića i raspudića. Doveli su adekvatne zamjene, dobro odradili pripreme i nadaju se najboljem.
„Sigurno da s nestrpljenjem očekujemo nastavak lige.Start je veoma bitan jer će se igrati po skraćenom sistemu. Želimo obezbijediti izlazak u Evropu i mislim da smo doveli adekvatna pojačanja da smo dobro odradili pripreme i da to možemo učiniti“, rekao je trener Borca Dragan Jović.
Borac je u prvom meču preokrenu vođstvo Mladosti 2:0 i slavio 3:2.
"Još uvijek se sjećam tog susreta. Poveli smo i onda smo stali. Sad je došlo vrijeme za revanš. Borac je klub kojem se ne prijeti. Respektuejmo ih, ali se ne plašimo. Odigrat ćemo hrabro i smatram da uz malo sreće možemo do jednog boda, a on bi za nas bio veliki uspjeh," rekao je napadač Dragiša Komarčević.
Leotar je pripreme počeo tek prije desetak dana i polako formiraju tim.U prvom kolu anstavka gostuje im Rudar Prijedor.
"Rudar je favorit, jer imaju odrađene pripreme, ali mi se nećemo predati. Ova ekipa može na svježinu kvalitetno da odigra i zato sam uvjeren da možemo do tri boda. Moramo malo taktizirati, ali vjerujem da ćemo pronaći ispravan put do pobjede," rekao je trener Leotara Vladimir Gaćinović.
Parovi 20. kola Premijer lige BiH
Subota u 14 i 30
Olimpik-Velež
Čelik-Sarajevo
Radnik-Željezničar
Zrinjski-Vitez
Leotar-Rudar
17.00
Borac-Mladost
nedjelja 14.30
Slavija-Travnik
Široki-Zvijezda

TABELA:Željezničar 38, Sarajevo 36, Široki 34, Zrinjski 34, Borac 34, Olimpik 32, Velež 28, Čelik 26, Zvijezda 24, Radnik 23, Vitez 22, Slavija 18, Mladost 18, Rudar 15, Travnik 14, Leotar 9.
(MONDO:Foto:FK Borac.net)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC