• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Del Boske pozvao Kostu

Efikasni napadač Atletika, rođeni Brazilac, mogao bi da u martu debituje za "furiju". Na spisku za meč protiv Italije nema provjerenog trija.

U martu 2013. Dijego Kosta prvi put je nastupio za Brazil, reprezentaciju zemlje u kojoj je rođen. U martu 2014. debitovaće za Španiju, gdje živi i čiji je pasoš dobio prošlog ljeta.

Selektor "furije" Visente Del Boske ponovo je uvrstio centarfora u španski nacionalni tim, za prijateljski okršaj sa Italijom, 5. marta. On je u novembru prošle godine takođe pozivan da nastupi za "furiju", ali je bio spriječen zbog povrede.

"On je jedinstven slučaj. Rođen je u Brazilu, ali se formirao kao fudbaler u Španiji i dokazao u svom klubu da zaslužuje da bude dio ovog tima. To je jedini razlog zbog kojeg sam ga pozvao", objasnio je Del Boske.

Dijego Kosta počeo je da trenira u Barseloni iz Sao Paula, a do 16. godine je više vremena provodio "pikajući fudbal" sa drugovima na ulici nego na velikom terenu.

U Evropu se preselio 2006, sa 18 godina, sa kada je potpisao ugovor sa Bragom. Igrač Atletika je postao 2007, ali je zaključno sa 2012. godinom uglavnom sticao iskustvo na pozajmicama.

Prošle i ove sezone se potpuno afirmisao. Ove takmičarske godine postigao je 27 golova na 36 utakmica. Pogodio je i prošle nedjelje, na gostovanju Milanu, u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Zbog povrede nije pozvan Đerar Pike, a izostavljeni su i David Vilja, Fernando Tores i Huan Mata.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Gonzalo Arroyo Moreno)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC