• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potvrđeno, Skupština FSS 18. marta

Na sjednici IO FSS, kojom je predsjedavao predsjednik srpske "kuće fudbala" Tomislav Karadžić, odlučeno da se Skuština FSS održi sredinom marta.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije donio je formalnu odluku o zakazivanju Treće sjednice Skupštine FS Srbije u ovom mandatu, koja će biti održana 18. marta.

Tom prilikom, u svečanom dijelu skupštinskog zasjedanja, biće uručene nagrade najboljima za ostvarenja u 2013. godini u raznim kategorijama. Specijalnoj olimpijadi Srbije biće uručena Plaketa FSS povodom osvajanja Prvenstva Evrope u zajedničkom fudbalu 2013. U najboljoj sudijskoj trojci našli su se Milorad Mažić, Milovan Ristić i Dalibor Đurđević. Najperspektivniji sudija za 2013. je Dalibor Manojlović.

U konkurenciji najperspektivnijeg igrača pobijedio je Aleksandar Mitrović (Anderleht), a u konkurenciji najperspektivniji trenera Vladan Milojević (Čukarički).

Članovi Izvršnog odbora su razmatrali finansijsko poslovanje FSS za 2013. godinu i verifikovao izvještaje Nadzornog odbora i Finansijske komisije FSS, kao i nezavisnog revizora. Svi verifikovani izvještaji upućeni su članovima Skupštine FSS na završno usvajanje.

Usvojene su izmjene i dopune Pravilnika o radu Arbitražnog suda FS Srbije, čiji tekst je usaglašen sa Sindikatom profesionalnih fudbalera Nezavisnost. Sudije Arbitražnog suda biće izabrane na predstojećoj sjednici Skupštine.

Značajna tema sjednice bilo je i razmatranje pitanja u vezi Škole za trenere FSS. Na osnovu dokumenata UEFA i unutrašnjih akata FSS uspostavljena je nova organizacija. Škola za trenere mijenja ime u Centar za edukaciju trenera i postavljena je nova organizaciona šema rada. Kroz izvršene promjene nastojaće se da se rad Centra za edukaciju trenera unaprijedi, između ostalog i kroz formiranje specijalističkih kurseva i izvršiće se adaptacija stečenih diploma za stručnjake sa akademskim zvanjem.

U skladu sa prijedlozima FS Vojvodine i FS regiona Zapadne Srbije prihvaćeno je da pojedini klubovi članovi Srpske lige, ukoliko to žele, svoje utakmice mogu igrati i subotom.

Sa aspekta završetka radova tribina na malom stadionu u okviru Sportskog centra FS Srbije, naloženo je da se ubrzaju započeti poslovi, kako bi na tom stadionu mogli da igraju klubovi Super lige koji eventualno ne postave reflektore na svojim stadionima do početka sezone 2014/15.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC