• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda rutinski slavila u Jagodini

Crveno-bijeli ostaju lideri Superlige Srbije. Jagodina - Crvena zvezda 0:2 (0:2). Strijelci Mrđa u 5. i Milijaš u 43. minutu.

Fudbaleri Crvene zvezde na vrijeme su "načeli" Jagodinu i pogocima Dragana Mrđe i Nenada Milijaša završili posao već u prvom poluvremenu.

Sedmom uzastopnom pobjedom povećali su saldo na 38 bodova i stekli četiri boda prednosti u odnosu na Partizan, koji od 17 časova dočekuje niški Radnički, dok su Jagodinci sa 27 pali na četvrtu poziciju, iza Vojvodine (28).

Tako će crveno-bijeli narednog vikenda, protiv Napretka, pred svojim navijačima još jednom braniti status lidera. "Ćurani" su ih u subotu stavili na iskušenja tek u drugih 45 minuta, kada su imali tri-četiri vrlo dobre prilike, ali nisu uspjeli da matiraju Bobana Bajkovića.

Utakmica je odigrana u lijepom ambijentu, pred desetak hiljada navijača, uglavnom gostujućeg tima.

Sudija Majo Vujović i pomoćnici načinili su nekoliko grešaka, koje na kraju nisu imale bitnijeg uticaja na rezultat, a igrači oba tima zaslužili su komplimente zbog sportskog držanja.

Konačan ishod najavio je Mrđa svojim 11. ligaškim pogotkom, kada je već u petom minutu skrenuo loptu u mrežu nakon Kovačevićevog kornera.

VIDEO

U prvom poluvremenu se Zvezda pitala apsolutno za sve na terenu, kontrolisala je sredinu terena i retko dozvoljavala domaćinu da dođe do šesnaesterca.

Ekipa Slaviše Stojanovića djelovala je posebno opasno prilikom prekida, a vođstvo je duplirala kada je Milijaš pred odlazak na odmor natrčao na odbitak poslije šuta Pečnika i mirno poslao loptu ispod nemoćnog golmana Đuričića.

VIDEO

Zadovoljni crveno-bijeli su se u nastavku opredijelili za čuvanje prednosti, bez vidljive ambicije da postignu još neki pogodak, što je povremeno nerviralo trenera Stojanovića.

Sve opasne situacije u tom dijelu meča viđene su pred golom Bajkovića, ali pravi pritisak Jagodinaca uslijedio je prekasno da bi se u pogledu raspodjele bodova nešto krucijalno promijenilo.

JAGODINA: Đuričić, Šimac (od 50' Mijatović), Živanović, Mihajlović, Filipović, Cvetković, Mitošević, Jakimovski (od 79' Martinović), Đurić, Lepović (od 72' Šušnjar), Pešić.

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Petković, Pavićević, Kelhar, Mijailović, Kovačević, Gogić, Lazović (od 69' Savićević), Milijaš, Pečnik (od 85' Milunović), Mrđa (od 82' Kasalica).



DRUGO POLUVRIJEME

51' Poslije još jedne akcije Lazovića, Milijaš je izveo korner, a golman Anđelko Đuričić ispustio loptu u petercu. Na sreću Jagodinaca, prvi je do nje stigao neki od domaćih igrača i izbio je u polje.

54' Dar-mar Mijatovića po desnoj strani Zvezdine odbrane, lijepo dodavanje Pešiću, koga su pravovremeno zatvorila trojica defanzivaca i njegov šut je bio suviše slab da bi zabrinuo Bobana Bajkovića. Najkonkretniji u intervenciji bio je Kelhar.

60' Ekipa Jagodine je nešto odvažnija u drugom dijelu utakmice. Milan Đurić tukao je sa preko 20 metara, snažno, ali neprecizno. Lopta je na pola puta do gola poprimila pogrešan efe i odlelujala visoko pored stative.

69' Darko Lazović ustupio je mjesto Vukanu Savićeviću.

75' Brz nalet "ćurana" sa desnog boka, visoki Nikola Jakimovski glavom je zahvatio loptu poslije idealnog centaršuta, ali je pomoćni sudija podigao zastavicu. Svejedno, Makedonac nije bio precizan.

80' Milijaš se prikrao štoperima Jagodine i ukrao im loptu, ali je "ljevicom" tukao krajnje neprecizno. Crveno-bijeli idu ka sigurnoj pobjedi.

83' ŠANSA! "Rezervista" domaćih Šušnjar varkom tijela se oslobodio Kelhara i sa 17-18 metara uputio oštar prizemni udarac. Lopta je otišla tik pored desne stative. "Ćurani" žele makar počasni pogodak, ali vrijeme im nije saveznik...

86' ŠANSA! Dok Delije u nedostatku dobrih akcija svojih ljubimaca skandiraju "Tole, odlazi", izabranici Mladena Dodića još jednom su zaprijetili. Snažan udarac Dušana Martinovića uspio je da odbije Bajković, a potom je akcija prekinuta zbog ofsajda.

90+1' Aleksandar Pešić propustio je posljednju u nizu prilika koje je stvorila Jagodina. Loša reakcija Bajkovića i odbrane na centaršut, udarac glavom iz izgledne situacije, ali traljav... KRAJ!

PRVO POLUVRIJEME

1' Čim je lopta krenula sa centra, Delije su aktivirale pirotehnička sredstva...

3' Anđelko Đuričić poslije prekida sa lijeve strane odlično brani udarac Nejca Pečnika, uz to se lagano povrijedio poslije "sudara" sa stativom. Korner za crveno-bijele.

5' GOOOOL! 0:1! Dragan Mrđa... Aleksandar Kovačević izveo je korner, a Mrđa samo zakačio loptu glavom i iz "mrtvog" ugla je sproveo u bliži Đuričićev ugao.

9' Novi korner za goste, poslije akcije Lazovića, ali je Pečnik igrao rukom.

10' Prilika i za Jagodinu! Pešić je odlično prodro kroz sredinu polja gostiju, na petnaestak metara iskosa pronašao Lepovića, koji je pokušao volej udarcem da ugrozi Bajkovića. Lopta mu nije "legla" onako kako je želio.

17' ŠANSA! Lazović potvrđuje da je u top formi. "Promiješao" je Filipovića, ušao u kazneni prostor i iznudio korner. Izveo ga je Milijaš, po receptu vodećeg pogotka, ali je Pečnik glavom tukao preko prečke.

20' Činilo se da Jagodinci nemaju rješenja u napadu, a onda je Aleksandar Pešić po lijevom krilu pretrčao Marka Petkovića i natjerao ga na faul, povlačenjem rukom sa leđa. Sudija Vujović oprostio je Petkoviću žuti karton.

29' ŠANSA! Mogli su domaći do izjednačenja. Sa desnog boka je centrirao Jakimovski, a snažni defanzivac Dajan Šimac glavom šutirao pola metra od rašlji.

32' Opasan korner Kovačevića, direktno u gol. Đuričić je morao da izboksuje loptu.

43' GOOOL! Nenad Milijaš je postigao drugi gol za goste. Pečnik je odlično prihvatio loptu na ivici šesnaesterca, odložio je petom do Nikole Mijailovića, čiji je udarac odbranio Đuričić, ali je kapiten crveno-bijelih natrčao na nju i lagano je poslao u mrežu.

Poluvrijeme je završeno još jednom šansom za crveno-bijele poslije kornera, koju nije imao sreće da iskoristi doskorašnji Jagodinac Goran Gogić.

U ostalim mečevima, Vojvodina je savladala Voždovac, Rad je u samom finišu stigao do trijumfa nad Novim Pazarom, a Spartak je odnio bod sa Karaburme. Golova nije bilo u Ivanjici.

REZULTATI 17. KOLA:

OFK Beograd - Spartak 1:1 (0:0)
/Čavrić 68' - Novaković 80'/

Rad - Novi Pazar 1:0 (0:0)
/Ožegović 89'/

Javor - Donji Srem 0:0

Vojvodina - Voždovac 2:0 (1:0)
/Veselinović 6', 84'p/

Jagodina - Crvena zvezda (trenutno 0:2)

Od 16h:

Napredak - Radnički Kragujevac

Od 17h:

Partizan - Radnički Niš

nedjelja:

Sloboda - Čukarički

TABELA: Crvena zvezda 35, Partizan 34, Vojvodina /+1/ 28, Jagodina 27, Čukarički 25, Novi Pazar 25, Radnički Niš 25, Spartak /+1/ 22, Napredak 20, Voždovac /+1/ 19, Sloboda 19, OFK Beograd /+1/ 18, Radnički KG 17, Sloboda 16, Donji Srem /+1/ 16, Javor /+1/ 16, Rad /+1/ 14.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC