• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBiH: Čelik pobijedio Sarajevo

Utakmicama 20. kola nastavljena Premijer liga Bosne i Hercegovine. U prvom proljećnom kolu Čelik savladao Sarajevo (1:0), golgeteri zakazali.

Nakon skoro tri mjeseca pauze, mečevima 20. kola počeo je drugi dio sezone u najjačem fudbalskom takmičenju BiH. Tokom proljeća biće odigrano 11 kola, nakon čega će biti poznat šampion, putnici u Evropu, kao i ekipe koje će se preseliti u niži rang.

A u subotu su u prvih pet popodnevnih utakmica postignuto isto toliko golova, što je poprilično mršav prosjek!

Favorizovani bordo tim, koga su brojni mediji unaprijed proglasili novim šampionom, na prvenstvenom debiju Roberta Jarnija se sapleo već na prvom koraku u tradicionalno neugodnoj Zenici po Sarajlije.

Čelik je slavio minimalnim rezultatom 1:0, a jedini pogodak postigao je Darko Mišić.

Defanzivac Zeničana je želio da centrira, ali je lopta imala čudnu putanju, prevarila golmana Sarajlija Mateja Delača i završila u mreži - 1:0.

VIDEO

U nastavku meča, gosti su pokušavali da stignu do izjednačenja, a najbliži su bili u 72. minutu kada je iz neposredne blizine bivši igrač Borca Nemanja Bilbija šutirao pored stative golmana Adija Adilovića.

Aktuelni prvak i lider na tabeli, sarajevski Željezničar je gostovao Radniku u Bijeljini i osvojio samo bod - 0:0, ali je povećao prednost na tabeli u odnosu na gradskog rivala na tri boda.

Međutim, Zrinjski je pogocima Ivana Crnova u drugom dijelu trijumfovao nad Vitezom (2:0) i preskočio klub sa Koševa na drugoj poziciji i za liderom Željom zaostaje sada samo dva boda.

Prvi pogodak u ovom kolu gledaoci su vidjeli na sarajevskoj "Otoci", gdje su igrači Veleža iz Mostara savladali domaći Olimpik (0:1). Sjajnu akciju "rođenih" u osmom minutu krunisao je njihov najbolji strijelac Ševko Okić i doveo Velež u vođstvo od 1:0. Bio je to sedmi Okićev gol u sezoni za pobjedu Mostaraca.

Trebinjski Leotar se uprkos svim problemima oko prvog tima dobro držao u susretu sa Rudar Prijedorom, ali ih je u samom finišu rastužio Vedran Kantar pogodivši u 90. minutu za velika tri boda u borbi za opstanak.

REZULTATI:

Leotar - Rudar Prijedor 0:1 (0:0)
/Kantar 90/

Olimpik - Velež 0:1 (0:1)
/Okić 8/

Radnik - Željezničar 0:0

Zrinjski - Vitez 2:0 (0:0)
/Crnov 65, 80/

Čelik - Sarajevo 1:0 (1:0)
/Mišić 42/

Borac - Mladost 0:1 (0:0)
/Ramić 90/

U nedjelju:

Slavija - Travnik (14.30)
Široki Brijeg - Zvijezda Gradačac (14.30)

TABELA: Željezničar 39, Zrinjski 37, Sarajevo 36, Široki Brijeg 34 (-1), Borac 34, Olimpik 32, Čelik 29, Velež 28, Zvijezda Gradačac (-1) 24, Radnik 24, Vitez 22, Mladost 21, Slavija 18 (-1), Rudar Prijedor 18, Travnik 14 (-1), Leotar 9.

(MONDO, foto: SC Sport)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

BORDO NAVIJAČ

MOJE SARAJEVO.A GOLMAN I ČEZIJA HA HA.BORDO NAVIJA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC