• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ne da titulu!

Radnički iz Niša poveo, Partizan izjednačio i pobijedio golom u finišu meča u Humskoj! Buran kraj utakmice, isključeni Ninković i Ćulum.

Humska je na početku meča odjekivala uzvicima: "Ne damo titulu", a potom je na kraju grmila. Poruka je bila ista!

Veliki kamen sa leđa pao je igračima, članovima stručnog štaba i navijačima kada je Nikola Ninković u 86. minutu iskoristio sjajan centaršut neumornog Nikole Drinčića i glavom, iz blizine, savladao Aleksandra Kesića i doneo je Partizanu pobedu od 2:1!

PARTIZAN PROMIJENIO TRI KAPITENA!


Saša Ilić je, uobičajeno, bio kapiten, dok ga nije zamijenio Nikola Ninković u 79. minutu. A kada je Ninković dobio crveni karton, kapitenska traka bila je na ruci jednog od najmlađih na terenu - Andrije Živkovića. Nekih pet minuta.

Partizan - Radnički Niš 2:1 (1:1) u posljednjoj utakmici subotnjeg programa 17. kola Jelen Superlige Srbije. Strijelci: Strahinja Petrović u 9. minutu za 0:1, Filip Malbašić 31. minut za 1:1, i Nikola Niković u 86. minutu za 2:1.

Veliki pritisak bio je na leđima igračima Partizana pred start utakmice. Tada su već znali da je Crvena zvezda pobjedom u Jagodini od 2:0, otišla na +4, a i Radnički iz Niša je u dosadašnjem dijelu sezone pokazao da je veoma kvalitetna, disciplinovana ekipa koja zna da igra na rezultat.

Radnički je došao u Beograd da odigra mušku utakmicu, a to što je domaćin u nju ušao stegnuto, iskoristio je već na startu, kada je iz prve dobre akcije poentirao. Sve ostalo proteklo je u znaku Partizana, konstantnim napadima, često bez prevelike opasnosti po gol gostiju, ali i uz dozu sreće, koja je pratila nišku ekipu.

Da nemaju strah od Partizana pokazao je i neposredan početak utakmice. Kada su se na centru našli kapiteni obje ekipe, Aleksandar Jovanović je rekao da gosti žele da promijene strane, odnosno da igrači Partizana prvo poluvrijeme napadaju ka južnoj tribini, što se retko dešava u Humskoj. Mali detalj, ali ne i beznačajan.

NIKOLIĆ: "NAGRAĐENI SMO ZA TRUD"

"Mnogo smo željeli pobjedu. Pritiskali smo svih 90 minuta. Iz velike želje proistekla je i nervoza, pa smo primili gol bukvalno iz jedinog šuta Radničkog. Vratili smo se brzo u meč, posle imali dva-tri zicera, a pobjedonosni gol bio je nagrada uloženom naporu. Odigrali smo sa ogromnom energijom pred sjajnim navijačima, nijednog trenutka nismo odustali. Naravno, ima još mnogo bodova u opticaju do kraja sezone".

"Nismo odustajali, do zadnjeg sekunda", rekao je odmah poslije utakmice trener crno-bijelih Marko Nikolić.

To je bila i glavna odlika igrača Partizana.

Uz prohladno vrijeme, i vetar koji je na momente duvao baš jako, među navijače Partizana, a u subotu popodne ih je bilo 15.124 (bila je tu i grupa navijača Radničkog, potpomognuta navijačima subotičkog Spartaka, koji su ranije bili na Karaburmi), uvukla se zebnja da će još dva boda otići u nepovrat.

Partizan je napadao sa krila, kroz sredinu, ali nije stvarao one stopostone šanse. Ono malo dobrih prilika, domaćin je najčešće propuštao. Ne i i dvije situacije.

U 31. minutu, Milan Obradović je dodao do Predraga Luke, koji je, možda bio u ofsajdu, nastavio je akciju po desnoj strani, centrirao, a Filip Malbašić je udarcem iz srca šesnaesterca pogodio mrežu.

U 86. minutu, uporni i neumorni Nikola Drinčič, koji se natrčao i uputio ko zna koliko lopti ka naprijed u ovom meču, centrirao je, pronašao glavu Nikole Ninkovića za veliku radost igrača i navijača Partizana.



Nikola Ninković je posebna priča. Ušao je u igru u 79. minutu, uzeo je kapitensku traku od Saše Ilića, potom je dao je gol u 86. minutu, a isključen je u 89! Za samo 10 minuta! A sve zbog gužve na sredini terena, koju je inicirao igrač Radničkog Milan Ćulum, koji je bezrazumno želio nogom da udari Drinčića. U gužvi su učestvovali svi igrači, ali sudijama nije promaklo da se Ninković zatrčao ka Ćulumu i potkačio ga po glavi. I Ćulum i Ninković su isključeni.

Vrijedan pažnje je bio i momenat iz 53. minuta, kada je Ćulum startivao u svom šesnaestercu na Sašu Ilića. Na snimku se jasno vidi da je Ćulum udario nogu Ilića, a ne loptu. Sudija je ostao nijem.

Bilo kako bilo, Partizan je uspio da pobijedi organizovanu ekipu Radničkog i dođe do izuzetno važnih bodova. Ali, pred Partizanom su dvije utakmice u gostima - protiv kragujevačkog Radničkog, a potom protiv Rada. Humska će ponovo vidjeti crno-bijele 22. marta, kada u Beograd dolazi užička Sloboda.

PROČITAJTE NAJZANIMLJIVIJE DETALJE MEČA:

- PRVO POLUVRIJEME -

3' - Prva dobra akcija Partizana, ali se Škuletić u odsudnom trenutku okliznuo.

7' - Pritisak igrača Partizana, visoki presing, ali, za sada, bez opipljivijeg rezultata. Lopta je uglavnom u posjedu domaćina.

9' - GOOOOL! Strahinja Petrović je doveo Radnički u vođstvo! Prva prava akcija gostiju, Saša Stojanović, nesuđeno pojačanje Partizana, prevario je čak trojicu igrača domaće ekipe na sredini terena, dodao je do Ćuluma, koji je proslijedio do Petrovića, a on je izbio sam pred Milana Lukača i preciznim udarcem je zatresao mrežu Partizana.

VIDEO

14' - ŠANSA! Odlična akcija Partizana po lijevoj strani. Vulićević je izbacio Luku, koji je zavrnuo na šest, sedam metera od gola gostiju, Škuletić je probao lukavo, samo je "liznuo", ali je golman Kesić odlično reagovao.

18' - Sporna situacija pred golom Radničkog. Vulićević je krenuo ka golu Radničkog, bio je u kontaktu sa Aleksandrom Jovakovićem, ali ni pomoćni, ni glavni sudija nisu reagovali.

19' - Rijetko viđena ofsajd zamka Nišlija! Drinčić je izveo prekid, a kada je došao do lopte, svi igrači Radničkog su istrčali i ostavili čak petoricu igrača Partizana u ofsajdu.

31' - GOOOOOL! Filip Malbašić donosi izjednačenje! Luka je ubacio loptu sa desne strane, a Malbašić iz srca šesnaesterca pogodio gol (odbitak od stative). Njegov prvi gol za Partizan u prvenstvu.

VIDEO


34' - Novi atak crno-bijelih, ovog puta sa lijeve strane, odbrana Radničkog odbija u korner.

44' - Prekid za Radnički, ubačena lopta u šesnaesterac Partizana, ali nije bilo opasnosti po gol domaćina.

45+2' - Šansa za Radnički poslije prekida, lopta je kliznula ka Lukaču, ali golman Partizana je budan.

- DRUGO POLUVRIJEME -

50' - Nastavak ofanzive Partizana. Centaršut Vulićevića, Malbašić je probao glavom, ali je Kesić dobro postavljen.

53' - Kakav pritisak Partizana! Šta se sve događalo u šesnaestercu gostiju, i novi zahtjevi igrača i navijača Partizana od sudije da svira penal. Ćulum je startovao na nogu Saše Ilića (vidjelo se jasno na ponovljenom snimku), kapiten Partizana je pao, ali za sudiju to nije bio penal.

VIDEO

59' - Dvostruka izmjena u Partizanu. Ušli su Andrija Živković i Danilo Pantić, umjesto Predraga Luke i Darka Brašanca.

64' - Dvostruka izmjena i kod Radničkog. Ušli su Dušan Kolarević i Ivan Pejčić, umjesto strijelca Strahinje Petrovića i Aleksandra Jovanovića.

71' - Udarac Saše Ilića sa 18, 19 metara, ali pravo uz Kesića.

76' - Odlična akcija Danila Pantića, koji je dugom loptom pronašao Sašu Ilića, koji je iz prve odigrao do Malbašića, ali je njegov prijem bio početnički. Uslijedio je šut Andrije Živkovića, sa 18 metara, ali Kesić ponovo odlično postavljen.

77' - Prvi pokušaj Radničkog u drugom poluvremenu, Saša Stojanović je šutirao, ali pored lijeve stative gola Partizana.

79' - Sreća za Radnički! Umalo da Vladan Pavlović, nehotice, pogodi spostveni gol. Lopta se nekako odbila od njegove noge, a onda je milimetrima prošla pored stative u korner.

82' - Ponovo sreća za Radnički! Malbašić je lijepo pronašao Škuletića, koji je iskosa šutirao ka golu, a lopta je, opet, za koji centimetar prošla pored lijeve stative gola gostiju.

86' - GOOOOOL! Nikola Ninković glavom za 2:1! Sjajan centaršu Drinčića, a Ninković je sa šest metara savladao Kesića! Njegov drugi gol, ali koliko važan!

VIDEO

88 ' - Gužva na sredini terena! Samo Pauljević ne učestvuje u opštem metežu! Ćulum je htio nogom da udari Drinčića, a pritrčao je i Nikola Ninković koji je udario Ćuluma po glavi sa leđa. I Ćulum i Ninković su dobili po crveni karton! Ninković je bio u igri deset minuta - dao je gol i dobio crveni.

- KRAJ -

Stadion: Partizana
gledalaca: 15.124
žuti kartoni: Drinčić (Partizan), Marjanović i Kolarević (Radnički)
crveni kartoni: Ninković (Partizan), Ćulum (Radnički)

PARTIZAN: Lukač, Vulićević, Trajković, Obradović, Volkov, Drinčić, Ilić (od 79' Nikola Ninković), Brašanac (od 58' Danilo Pantić), Luka (od 58' Andrija Živković), Malbašić, Škuletić.

RADNIČKI NIŠ: Kesić, Pauljević, Petar Jovanović, Pavlović, Bulatović, Miloš Petrović, Ćulum, Strahinja Petrović (od 64' Dušan Kolarević), Marjanović (od 90' Jelić), Stojanović, Aleksandar Jovanović (od 64' Ivan Pejčić).

Pogledajte ostale rezultate 17. kola

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC