• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlići" spremni za nastavak kvalifikacija

Mlada reprezentacija Srbije otputovala je na izuzetno značajan duel protiv Belgije, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Češkoj.

Tri utakmice prije kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo mladih reprezentacija u Češkoj, srpska selekcija zauzima drugo mjesto na tabeli Grupe 9. U prethodnih pet mečeva osvojila je deset bodova, tri manje od lidera, Belgije, svog narednog rivala.

Prethodni duel "orlića" i Belgijanaca, odigran 15. novembra u Gornjem Milanovcu, donio je uzbudljivu završnicu i kasno izjednačenje gostiju. Srpski tim poveo je golovima Uroša Đurđevića i Aleksandra Mitrovića, ali je Belgija osvojila bod u četvrtom minutu nadoknade, pogotkom Pjer-Iva Ngave.

"Orlići" su poslije te utakmice pobijedili Italiju, golom Gorana Čaušića, a naredni meč odigraće baš u Belgiji, 5. marta.

Selektor srpske "U-21" reprezentacije Radovan Ćurčić računaće za taj duel i na Aleksandra Mitrovića, Filipa Đuričića i Miloša Jojića, koji su prekomandovani u mlađu selekciju zbog izuzetnog značaja utakmice.

Nažalost, neće na povrijeđenog štopera Matiju Nastasića. Ono što je sasvim sigurno je da će mjesto kraj desne aut linije u zadnjoj liniji "orlića" zauzeti Marko Petković.

"Dosta gorčine je ostalo poslije našeg prvog duela. Dugo smo čekali tu utakmicu baš zbog tog razloga. Nadam se da ćemo da im uzvratimo zbog tog šoka u 94. minutu", rekao je Petković u nedjelju, pred polijetanje aviona sa reprezentativcima za Belgiju.

Ćurčićevi izabranici odigraće do kraja kvalifikacija još tri utakmice, svaku u gostima. Rivali će im biti Belgijanci, Italijani i najbolji mladi igrači Sjeverne Irske.

"Utakmica protiv Belgije će biti veoma važna, ali ne i presudna. Odigraćemo još tri utakmice, devet bodova je u opticaju, a nama šest bodova garantuje odlazak u baraž. Jeste važno i bilo bi dobro da napravimo što bolji rezultat, ako Bog da da pobijedimo, pa da preostala tri boda tražimo protiv Italije ili u Irskoj", dodao je Petković.

Desni bek "orlića" nema sumnju da će mladi srpski fudbaleri biti na velikom testu u Belgiji.

"Biće baš teško. Vidjeli ste u Srbiji o kakvoj se reprezentaciji radi. Vjerovatno su u tri najbolje reprezentacije Evrope u našem godištu. Imaju kvalitet, ali sigurno možemo da pobijedimo", podvukao je Petković.

Evropsko prvenstvo u Češkoj biće odigrano 2015. godine.

SASTAV:

Selektor Ćurčić pozvao je sljedeće igrače za duel protiv Belgije:

Golmani: Marko Dmitrović, Nikola Perić, Đorđe Lazović.

Odbrana: Marko Petković, Aleksandar Pantić, Uroš Ćosić, Uroš Spajić, Uroš Vitas, Bogdan Planić, Filip Stojković, Nemanja Petrović

Sredina: Goran Čaušić, Srđan Mijailović, Aleksandar Kovačević, Darko Brašanac, Miloš Jojić, Filip Đuričić, Filip Malbašić, Filip Kostić.

Napad: Aleksandar Mitrović, Uroš Đurđević, Aleksandar Pešić, Aleksandar Čavrić.

TABELA: Belgija 13, Srbija (-1) 10, Italija (-1) 9, Kipar 6, Sjeverna Irska 3.

RASPORED: Sjeverna Irska - Italija, Belgija Srbija (5. mart), Italija - Srbija, Kipar - Belgija (5. septembar), Sjeverna Irska - Srbija, Italija - Kipar (9. septembar)

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC