• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Narodnjački dernek" čeka "zmajeve"

Reprezentacija Bosne i Hercegovine okupiće se u ponedjeljak u 18 sati u Insbruku gdje će 5. marta odigrati prijateljski meč protiv Egipta.

Selektor "zmajeva" Safet Sušić pozvao je 22 igrača, a zbog povrede pozivu se neće odazvati samo fudbaler Rijeke Zoran Kvržić.

"Na utakmici planiram da iskoristim najviše 16-17 igrača, tako da neće biti novih poziva", izjavio je popularni Pape sarajevskim izvještačima.

"Zmajevi" će do utakmice u srijedu trenirati samo jednom (utorak od 17.30 h), ali selektor smatra da će okupljanje pred meč sa "faraonima" biti višestruko korisno.

"Zajedno ćemo biti manje od tri dana, no iskoristićemo taj period da održimo niz sastanaka i razgovora sa igračima, kako bi smo ih upoznali sa planovima reprezentacije vezanim za pripreme za Svjetsko prvenstvo, ali i sve ono što ih očekuje na Mundijalu"


Na utakmici protiv Egipta od reprezentacije će se oprostiti Samir Muratović, a očekuju se i debiji Svena Sušića i Anela Hadžića.

"Kako gledamo u budućnost, tako moramo dati poštovanja i onima koji su ranije igrali u reprezentaciji, tako da mi je drago da će Samir Muratović iskoristiti ovaj meč na kojemu će biti puno naših navijača da se na poseban način oprosti od reprezenatativnog dresa. Sa sudijom ćemo dogovoriti da se ta izmjena ne uvodi u zapisnik, kako bih mogao iskoristiti maksimalni broj izmjena tokom utakmice. Što se tiče debitanata, vjerovatno je da će nastupiti, ali da li će ući u igru od početka ili će dobiti priliku kasnije, još nisam odlučio".

Izvještač agencije "Anadolija" iz Austrije najavio je dolazak više hiljada navijača BiH iz brojnih zemalja Evrope, a za njihov dolazak priprema se i lokalno stanovništvo.

"Uvijek je bučno kada se Balkanci okupe na jednom mjestu, a i 10 odsto građana Insbruka su doseljenici od kojih su mnogi iz BiH, Srbije i Hrvatske… ", rekli su lokalni Austrijanci za pomenutu agenciju.



Osim toga, bučna proslava se očekuje u pojedinim ugostiteljskim objektima u gradu, posebno u blizini stadiona "Tivoli".

"U jednom od njih će se zbog dolaska velikog broja navijača BiH održati i ’narodnjački dernek’, gdje će goste uživo zabavljati balkanski folkeri Enes Begović i Elvira Rahić",
prenosi "Anadolija".

Utakmica Egipat - BiH igra se u srijedu, 5. marta, od 18.30 časova na stadionu "Tivoli", čiji je kapacitet 30.000 mjesta. Biće to prvi meč zmajeva u ovoj godini u kojoj će po prvi put nastupiti na Mundijalu.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images/Jamie Squire, Anadolija)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC