• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bavarci ne obraćaju pažnju na kritike

U Bajernu kažu da imaju dobar odnos sa Borusijom Dortmund i da ne planiraju da prestanu sa dovođenjem igrača iz rivalskih klubova.

Bajern Minhen godinama unazad dovodi najbolje igrače rivalskih klubova i, po riječima predsjednika Karl-Hajnca Rumenigea, ne planira da prestane sa tim.

Pošto su prošlog ljeta angažovali Marija Gecea iz Borusije Dortmund, a narednog će i Roberta Levandovskog, u Njemačkoj se podigla velika prašina, jer ostali klubovi finansijski ne mogu da pariraju bavarskoj mašineriji i, samim tim, nemoćni su da zadrže svoje najbolje igrače.

U Bajernu se, međutim, ne osvrću na kritike i poručuju da je kvalitet tima važniji od održavanja prijateljskih odnosa sa drugim klubovima.

"Bilo bi besmisleno da odlučimo da više ne dovodimo igrače iz Dortmunda. Imamo dobar odnos sa Borusijom, prošlog ljeta sastao sam se sa njihovim izvršnim direktorom i nije bilo nikakvih teških riječi",
rekao je Rumenige za Bild.

Ono što mnogima smeta više od činjenice da Bajern uzimanjem najboljih igrača iz rivalskih klubova slabi konkurenciju, jeste način na koji to u Minhenu rade.

Naime, transfer Gecea objelodanjen je samo nekoliko sedmica prije prošlogodišnjeg finala Lige šampiona između Borusije i Bajerna, dok se o odlasku Levandovskog priča još od ljetos, a zvanično je postalo tokom ove zime, iako Poljak do maja treba da nosi žuto-crni dres.

Zanimljivo, prije deset godina (2004) Bajern je uplatio Borusiji Dortmund dva miliona evra da bi pomogao "milionerima" da izbjegnu bankrot.

U Dortmundu, međutim, tvrde da taj novac nije imao presudan značaj i da je Bajern imao veliki interes u davanju kredita.

Ko zna, možda je tada postignut određen dogovor oko transfera igrača...

(MONDO/Tanjug, Foto: Guliver/Getty images/Christof Koepsel)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC