• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBiH: Hodžić drži Želju na vrhu

Golovima Hodžića Željezničar savladao Zrinjski 2:1 i zadržao prvo mjesto na tabeli Premijer lige BiH. Borac sa igračem manje slavio u Bijeljini.

Željo je i poslije 21. kola lider na tabeli Premijer lige BiH, bez obzira na ostale rezultate.
Da tako bude pobrinuo se Armin Hodžić koji je u derbiju kola dva puta zatresao mrežu Zrinjskog i obezbijedio svom timu tri važna boda u trci za titulu.

U izjednačenoj utakmici odigranoj na Grbavici pobjedu je odnio tim koji je iskoristio svoje šanse – Željezničar.

„Plavi“ a Grbavice i statistički su bili bolji rival, a u najvažniju rubriku – „golovi“ upisali su broj dva i to im je bilo dovoljno za pobjedu.

Gosti iz Mostara imali su odličnu priliku u 18. minutu kada je Đurić bio u situaciji jedan na jedan sa Lončarićem ali je golman Želje izašao kao pobjednik.

Kazna je uslijedila pet minuta kasnije. Hodžić je iskoristio grešku Peze, oslobodio se čuvara i lagano poslao loptu u mrežu.

Zrinjski je mogao da izjednači u 31. minutu ali je Pezo poslije kornera na drugoj stativi šutirao glavom pored gola.

U finišu prvog dijela Željezničar je imao priliku da ode sa dva gola prednosti na odmor, ali je Dujković odličnom intervencijom izvadio ispod prečke pokušaj Selimovića.

Na isteku jednog sata igre katastrofalna greška domaće odbrane, dvojica fudbalera Željezničara praktično su jedan drugog omela i na kraju niejdan od njih nije pokupio loptu, a Simeunović ju je pokupio ali je šutirao pored gola i tako propustio priliku da kazni protivnika.

Ipak, već u sljedećem napadu Zrinjski je stigao do izjednačenja i velike gužve u šesnaestercu, a strelac je bio Simeunović.

Utakmica je riješena u 79. minutu, majstorskim potezom Armina Hodžića koji je sjajno primio dubinsku loptu a zatim preciznim šutom lijevom nogom postavio konačnih 2:1.

Željezničar je ovom pobjedom ostao na prvom mjestu na tabeli sa 42 boda, ispred Širokog Brijaga sa osvojenih37 biodova i utakmicom manje, Zrinjskog koji ima isto toliko bodova, ali i identičan broj mečeva kao i Željezničar te Sarajeva koje ima 36 bodova i meč manje.

Borčeva osveta Sembercima

Fudbaleri banjalučkog Borca u prošlom kolu doživjeli su poraz na svom terenu od Mladosti iz Velike Obarske, da bi se danas osvetili drugom semberskom klubu, Radniku, savladavši ga u Bijeljini rezultatom 3:1 i to sa igračem manje.

Poslije prvih 45 minuta bilo je 0:0 da bi drugo poluvrijeme počelo isključenjem Fedora Predragovića iz Borca u 51. minutu.

Umjesto pritiska domaćih gol za Borac, na asistenciju Žuržinova pogodio je Kunić.

Na 2:0 povisio je Marković u 81. minutu, a minut kasnije Hadžić je ublažio poraz.

Široki Brijeg zadržao je korak, tačnije dva boda zaostatka za Željezničarom pošto je u gostima u Travniku slavio minimalnu pobjedu, a Mladost je poslije pobjede u Banjaluci u prošlom kolu, ponovo bila uspješna u gostima, osvojivši bod na gostovanju Veležu.

„Fenjeraš“ Leotar poražen je u Gradačcu od Zvijezde i tako ostao prikovan za dno, ali na ruku mu idu poraz Travnika i remi Rudar Prijedora sa Čelikom.

PL BIH, 21.kolo:

Željezničar - Zrinjski 1:0
Radnik - Borac 1:2
Rudar Prijedor - Čelik 1:1
Velež - Mladost 0:0
Travnik - Široki Brijeg 1:0
Vitez - Slavija 3:0
Zvijezda Gradačac - Leotar 4:1

nedjelja

Sarajevo - Olimpik (18.30).

TABELA: Željezničar 42, Široki Brijeg 37, Zrinjski 37, Borac 37, Sarajevo (-1) 36, Olimpik (-1) 32, Velež 32, Čelik 30, Zvijezda Gradačac 27, Vitez 25, Radnik 24, Mladost 22, Slavija 21 (-3 boda), Rudar Prijedor 19, Travnik 17, Leotar 9.

(MONDO, Foto: Ilustracija)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC