• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijanski mediji veličaju Mihajlovića

"Tačno je znao šta ne valja, šta treba da kaže i šta da uradi na poluvremenu", pišu italijanski novinari.

Samdporija - Livorno 4:2 (0:2).

Nesvakidašnji tok meča na "Marasiju" privukao je pažnju italijanske javnosti, najviše zbog toga što je Sampdorija poslije 45 minuta tokom kojih nije igrala fudbal, uspjela u nastavku da pregazi goste iz Toskane i sa četiri postignuta gola stigne do nova tri boda na putu od zone ispadanja.

Tamo je srpski trener Siniša Mihajlović našao i preuzeo Sampdoriju, krajem prošle godine.

Italijanski mediji veličaju ulogu našeg bivšeg selektora u preokretu dana u Seriji A, možda i mjeseca... Konkretno, sportski novinari iz te zemlje ukazuju na činjenicu da je Mihajlović tačno prepoznao šta u postavci igre u prvom poluvremenu nije funkcionisalo i šta treba promijeniti u nastavku.

Takođe, iako je to ostala mala tajna Mihe i Dorijevaca, hvali se i motivacioni govor mladog trenera.

"Tačno je znao šta ne valja, šta treba da kaže i šta da uradi na poluvremenu", pišu italijanski novinari i navode da je uvođenje našeg reprezentativca Nenada Krstičića u 46. minutu utakmice u centar zbivanja, a pomjeranje Roberta Sorijana na lijevo, bio potez koji je potpuno promijenio odnos snaga na terenu i koji igrači i trener Livorna nisu očekivali.

Krstičić je poslije tri minuta u igri dao gol za 1:2 i tako pokrenuo lavinu koja je pregazila tim iz Toskane.

A, Siniša? On je priznao da je na poluvremenu želio da zameni svih 11 igrača koje je odredio za startere...

"Ovo je bila zasužena pobjeda, uprkos činjenici da zapravo nismo ni igrali fudbal u prvih 45 minuta. Hteo sam da zamijenim kompletan tim na poluvremenu, ali nisam mogao to da uradim. Moralo je drugačije i na tome im čestitam, jer su se vratili sa drugačijim mentalitetom i dobili utakmicu ubjedljivo".

Mihajlović je rekao da bi drugačije postavio meč da je tokom ciklusa treninga u toku nedelje primjetio da nešto nije u redu sa ekipom.

"Nijednog trenutka u toku nedelje nisam primjetio da je bilo vrijeme da se upali alarm. Trenirali su vrijedno i bili koncentrisani svakog dana, djelovalo je da smo potpuno spremni za ovu utakmicu. Ipak, ponekad se dogodi da dođe do totalnog pomračenja iako se ono ne naslućuje. Ono što me raduje je što je reakcija na to bila brza i dobra", dodao je Mihajlović.

Od dolaska u Đenovu, gdje je boravio i kao igrač Sampdorije u slavnim danima ovog kluba, 45-godišnji Mihajlović zabilježio je sedam pobjeda, četiri remija i četiri poraza i osvojio 25 bodova.

Prije toga, Sampdorija je na 12 utakmica u Seriji A osvojila samo devet bodova i bila u zoni ispadanja! Sada, ovaj tim ima 13 bodova više od Livorna, prvog ispod crte.
(MONDO:Foto: Guliver/Getty images/Paolo Bruno)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC