• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Ludogorec je morao da stane

Bugari posle serije odličnih partija u Ligi Evrope "potopljeni" u Sofiji, Valensija ima sigurnih 3:0. Porto bolji od Napolija, bez golova u Bazelu.

Poslije prvih utakmica osmine finala Lige Evrope Valensija se nalazi na dobrom put da uđe među osam, Porto će tek voditi žestoku borbu za Napolijem (1:0), a sve je otvoreno i u susretu Bazel - Salcburg, jer je prvi duel u Švajcarskoj završen 0:0.

"Slijepi miševi" se vraćaju u Španiju i neće mnogo razmišljati o revanšu osmine finala Lige Evrope protiv Ludogoreca. Valensija je u prvom meču odigranom u Sofiji deklasirala ovosezonskog Partizanovog dželata u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Španci su pobijedili 3:0 i taj rezultat im garantuje mirnih 90 minuta na Mestaji.

Prvi šok za navijače na stadionu Vasil Levski, na kojem Ludogorec igra evropske utakmice jer stadionu u Razgradu ne ispunjava standarde UEFA, dogodio se u petom minutu.

U strelce se upisao Antonio Baragan, defnazivac Valensije koji je posljednji pogodak u takmičarskim utakmicama postigao 18. marta 2007. godine, igrajući za Deportivo iz La Korunje protiv Hetafea.

Gosti su brzo ostali sa desetoricom na terenu, ali ih to nije spriječilo da stignu do ubjedljive pobjede. U 24. minutu isključen je Sejdu Keita, tom prilikom je skrivio i penal, ali Roman Bezjak ne koristi veliku priliku za izjednačenje.

Kazna je ubrzo stigla.

Valensija je od 33. minuta vodila 2:0, ovaj put mrežu bugarskog šampiona pogodio je Argentinac Federiko Kartabija.

Igra Ludogoreca na sve ili ništa donijela je ništa. I Filip Sanderos se upisao pošto se najbolje snašao u kaznenom prostoru poslije kornera u 59. minutu.

Uzbudljivo je bilo i na Dragau. Porto je pobedio 1:0, a moglo je da bude još golova na obje strane. Domaćinu je zbog navodnog ofsajda poništen regularan pogodak, a Iguain nije imao sreće da postigne vodeći pogodak za Napoli na početku drugog poluvremena.

Dobro je tukao, lopta je već praktično bila prošla kroz noge Heltonu, ali ga je pogodila u petu i umesto u mrežu odbila se u korner. Porto je kasnije pogodio stativu...

U Bazelu, gdje je gostovao Salcburg, nije bilo golova...

Revanš utakmice na programu su za sedam dana.

(MONDO, Foto: AP Photo/Valentina Petrova)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC