• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBiH: Može li Borac do pobjede kod kuće?

Banjalučki Borac u 22. kolu Premijer lige BiH dočekaće neugodni Velež, lider Željezničar gostuje Slaviji u istočnom Sarajevu.

Utakmicama 22. kola u subotu će biti nastavljeno takmičenje u Premijer ligi BiH, a jedan od najzanimljivijih mečeva biće odigran u Banjaluci gdje će Borac dočekati Velež.

Banjalučani će biti na teškom ispitu pošto na posljednje tri utakmcie kao domaćini nisu upisali pobjedu. Posljednji put, publika na Gradskom stadionu proslavila je pobjedu Borca još u oktobru kada je sa „mršavih“ 1:0 savladan Leotar.

Da stvar bude gora po ekipu Drgana Jovića u subotu im stiže Velež, koji igra odlično u gostima i koji je u posljednje četiri utakmice na strani upisao tri pobjede i jedan remi ne primivši niti jedan gol.

Upravo je ekipa iz Mostara u proljećnom dijelu zaustavila pobjedničku seriju Borca, ali Banjalučani smatraju da im se mogu propisno revanširati.

„Možemo se revanširati Veležu za prekid naše pobjedničke serije u prvom dijelu prvenstvu i sa takvom ambicijom i ulazimo u utakmicu. Vrijeme je da se prekine crna serija na Gradskom stadionu. Nismo ostvarili pobjede kod kuće iako smo imali dobar raspored i priliku da sa tim bodovima priključimo se samom vrhu. Ipak ostalo je dosta utakmica, a sutra je prva prilika da krenemo sa pobjedama kod kuće“, rekao je trener Borca Drgaan Jović.

Strateg Banjalučana svjestan je i opasnosti koje čekaju njegovu ekipu u subotnjem meču.

„Velež je ekipa sa ubjedljivo najboljim kontranapadaom u ligi i prijetiće nam opasnost od toga, ali dobro smo skenirali njihovu ekipu, znamo kako uzvratiti i imamo odgovor.Naša ekipa se diže, dolaze i suvi tereni koji odgovaraju našoj pas igri, rekao je Jović i osvrnuo se na probleme u odbrani, kojih je očigledno bilo, kako u utakmici sa Mladosti u Banjaluci, tako i protiv Radnika u Bijeljini.

„Radili smo proteklih dana na odbrani, na posjedu lopte protivnika, analizirali smo dosadašnje utakmice ali i naše greške na njima. Biće promjena u ekipi s obzirom da ne možemo da računamo na Đejića ali i zbog toga što se radi o drugačijoj ekipi pa nam možda trebaju i drugačiji igrači“, rekao je Jović.

Navijači Borca očekuju mnogo od napadača Petra Kunića koji je u golgeterskoj formi.

„Ukoliko želimo do pobjede moramo da promijenimo pristup igri. Da to ne bude kao protiv Mladosti, već onaj pristup iz utakmcie sa Radnikom. Imamo kvalitetan tim za ovu ligu, ali sve je do pristupa. Nadam se da ću nastaviti golgetersku seriju, oni nisu primili gol u posljednjih nekoliko utakmica u gostima, ali nadam se da ćemo mi to prekinuti i slaviti“, rekao je Kunić.
Olimpic će u subotu dočekati ekipu Rudar Prijedora koja je u međuvremenu ostala bez trenera Gorazda mihailova, a na njegovo mjesto je postavljen pomoćnik i dogogodišnji igrač ovog kluba Nedžad Žerić.

Lider na tabeli Željezničar igra u nedjelju i to u gostima kod Slavije. Napadač Slavije i ujedno povratnik u ekipu poslije neuspjelog angažmana u inostranstvu Žarko Karamatić najavljuje da „sokolovu“ u voom meču idu na pobjedu.

"Čeka me novi vatreni početak. Siguran sam da će to biti jako kvalitetna utakmica koja će zadovoljiti ljubitelje fudbala. Željezničar je aktuelni prvak, ali ćemo mi dati sve od sebe da pobijedimo. Protivnik je posebno opasan po bokovima, odakle nam prijeti najveća opasnost. Ipak, vjerujem u naš tim i očekujem osvajanje sva tri boda. Utakmica protiv Želje je jako važna za nas", rekao je Karamatić i dodao da je Slavija mlad tim sa puno potencijala i da je siguran da će izboriti opstanak..


PLBiH, 22. kolo:

Leotar – Travnik (15.00)
Čelik - Zvijezda
Olimpic – Rudar
Borac - Velež (17.00)

Nedjelja

Slavija – Željezničar (15.00)
Mladost - Sarajevo
Zrinjski – Radnik
Olimpic – Rudar

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC