• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Promjene u Milanu, odmah!"

Navijači Milana najavili oštar protest prijee meča protiv Parme. "Prekipjelo" im zbog nove neuspješne sezone. Pronašli krivce u loži i svlačionici.

Poslije 27 kola Serije A, fudbaleri Milana zauzimaju 11. poziciju na tabeli, sa malim šansama da se sljedeće sezone kvalifikuju za neko evropsko takmičenje.

U četvrtfinalu Kupa eliminisao ih je Udineze, 22. januara (1:2), u osmini finala Lige šampiona u utorak ih je eliminisao Atletiko Madrid (0:1, 1:4), pa će u preostalih 11 ligaških utakmica pokušati da poprave utisak.

Na jesen ih neće biti ni u Ligi šampiona, jer za trećeplasiranim Napolijem zaostaju 20 bodova, a vjerovatno ni u Ligi Evrope, jer petoplasirani Inter ima devet bodova više.

Navijači su rekli da im je dosta posmatranja takvog Milana.

"Poslije još jednog razočaravajućeg rezultata ove sezone ostali smo bez strpljenja. Prepoznali smo one za koje navijači smatraju da su najviše doprinijeli ovakvoj situaciji", piše na početku saopštenja.

Ovo su izdvojeni, najzanimljiviji detalji javnog pisma Milanista.

"Tražili smo na kraju ljetnjeg prelaznog roka da rukovodstvo pojača odbranu i sredinu i da izbjegne kupovinu, ispostaviće se beskorisnog, Alesandra Matrija. Kao odgovor od doktora Galijanija čuli smo da navijači nisu aktivni na tržištu i da su oni koji protestuju samo manjina među njima".

Podsjetimo da se Matri (30), davno odbačeni omladinac Milana, vratio na San Siro iz Juventusa prošlog ljeta i u crveno-crnom dresu postigao samo JEDAN gol za polusezonu. U januaru je pozajmljen Fiorentini.

"Milan je nekada raspolagao sa velikim novcem i bio poznat po tome da je znao i da dobro i pametno plati. Sada se situacija promijenila i pitamo se kako je, na primjer, bilo moguće da se odreknemo Ambrosinija, bivšeg kapitena čiji je glas odjekivao svlačionicom, a još je nejasnije kako je bilo moguće da se odreknemo Pirla, kome nije ponuđen trogodišnji ugovor pod njegovim uslovima?".

Iskusni vezista Masimo Ambrosini (36) napustio je prošlog ljeta Milan poslije 18 godina i otišao u Fiorentinu. Andrea Pirlo otišao je sa San Sira 2011, poslije deset sezona. Prešao je u Juventus, sa kojim je osvojio dvije titule i trenutno osvaja treću.

Pored ljetošnjeg povratka Kake iz Reala, najatraktivnije pojačanje veznog reda Milana ove sezone je Keisuke Honda. Naravno, izuzev Mikaela Esijena (31), koji je stigao iz Čelsija kao slobodan igrač.

"Milan sada 37 bodova zaostaje za liderom (Juventusom) i ispao je iz svega! Ako je neko preuzeo odgovornost da nas jednom ućutkuje, sada takođe mora da preuzme odgovornost za poraze i da stane po strani", smatraju navijači.

Ni Barbara Berluskoni, ćerka gazde Silvija, nije izuzeta.

"Možda je talas promjena, stvoren dolaskom Barbare Berluskoni, razdrmao nekoga? Nekoga ko umjesto da stvara mrežu skauta sada posluje sa tužiocima koji se u ovoj kompaniji osjećaju kao kod kuće? Odgovor na sve 'bolesti' kluba, od 2007. godine do danas je uvijek bio: 'Mi smo najuspješniji klub na svijetu'. To je bio odgovor na sve neuspjehe, pod kojim je sastavljen trenutni tim preplaćenih igrača sumnjivog kvaliteta. Prave budalama one ljude koji zaista pate zbog loših rezultata - navijača Milana", piše u saopštenju.

Igrači su dobili posebnu pažnju.

"Ekipa je sastavljena od nekoliko ozbiljnih profesionalaca, okruženih većinom beskorisnih i preplaćenih igrača, koji najviše razmišljaju o tome kako da stavljaju fotografije idiota na društvene mreže ili kako da rezervišu sto u nekom od poznatih noćnih klubova".

"Oni su iste, bezlične osobe, koje se možda i osjećaju kao šampioni, ali na terenu dokazuju da vrijeme veoma malo. Ili ništa. Sada imaju priliku da promijene sredinu i odu, ako im je ostalo malo dostojanstva".

Kao profesionalci su istaknuti Montolivo, Bonera, Abijati, Kaka, De Siljo, De Jong, Poli i Pacini. Naravno, ne i Mario Baloteli.

"Nadamo se da će novi trener Klarens Sedorf preuzeti određene mjere protiv takvih elemenata i da oni više neće imati nikakvog opravdanja da nastave po starom. Očekujte protest prije utakmice Milan - Parma", podvučeno je.

Milan je posljednji put bio šampion Italije u sezoni 2010/11. U 21. vijeku je osvojio samo još jednu titulu, 2003/04 i dvije Lige šampiona od ukupno sedam.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images/Dino Panato)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC