• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barselona vaskrsla u Madridu

Barselona pobijedila Real u Madridu 4:3 (2:2) i vratila se u šampionsku trku! Oba tima vodila po dva puta. Tri dosuđena penala, tri gola Mesija.

Meč za pamćenje odigrali su Real Madrid i Barselona u nedelju uveče!

Na stadionu Santjago Bernabeu oba tima sticala su vođstvo po dva puta, ali su samo gosti uspjeli da ga sačuvaju. Prije svega zahvaljujući Lionelu Mesiju i njegovim perfektnim izvođenjem penala!

Katalonci su u 84. minutu, drugim golom Argentinca sa bijele tačke, osvojili tri izuzetno važna boda, kojima su stvorili i haos na čelu Primere.

Trijumfom u Madridu, ponovo je oživjela šampionska nada Katalonaca! Da je izgubila, zaostajala bi za Realom sedam bodova! Ovako će sljedeće kolo dočekati sa samo bodom zaostatka za timom Karla Anćelotija!

"Kraljevski klub" ostaće lider, sa 70 osvojenih bodova. Atletiko Madrid biće drugi sa istim brojem poena, a Barselona treća, sa 69.

Do kraja sezone u Primeri ostalo je još devet kola!


KRAJ UTAKMICE!

Igrači Reala teško dolaze do lopte i nestrpljivo pokušavaju da je vrate kod sebe kada je izgube. Naravno, prekršajima... Igraće se tri minuta nadoknade.

86' Kristijano Ronaldo ne krije nervozu. Laktom je udario Havijera Maskerana u skoku i zasluženo dobio žuti karton. Dva minuta poslije, "požutio" je i Luka Modrić, zbog faula na Lionelu Mesiju.

84' BARSELONA PONOVO VODI! Mesi je šutirao u isto mjesto kao i pri prethodnom penalu! I Lopez ponovo nije mogao da reaguje!

83' JOŠ JEDAN PENAL ZA BARSELONU! Ćavi Alonso sapleo je Andresa Inijestu u kaznenom prostoru! Mesi ponovo preuzima loptu i prilazi bijeloj tački.

- Do kraja je ostalo manje od deset minuta.

- Sa druge strane, Tata Martino jasno želi pobjedu, pošto porazom ostaje na četiri boda zaostatka, a Real ostaje na prvom mjestu. Trener Katalonaca poslao je na teren i Pedra i Aleksisa Sančeza. Na klupu su se preselili Nejmar u 69. i Fabregas, u 78. minutu.

- Čim je Mesi drugi put izjednačio, trener Reala Karlo Anćeloti izveo je iz igre dvostrukog strijelca Karima Benzemu i poslao na teren Rafaela Varana.

74' Velika prilika za Barselonu! Dani Alveš šutirao je iz daljine, lopta je već prošla Dijega Lopeza, pa završila na stativi! Trenutno je Barsa ofanzivnija. Utisak je da Real sa igračem manje želi da sačuva bar bod.

- Katalonci će se žaliti zbog penala, a Madriđani zbog ofsajda. Pogledajte još jedan sporni detalj:


65' Lionel Mesi, 3:3! Lopez je "pročitao" da će Mesi šutirati u njegovu lijevu stranu, ali nije uspio ni da dodirne loptu.


63' Još jedan penal! Serhio Ramos faulirao je Nejmara kao posljednji igrač odbrane u kaznenom, a sudija Undijano Maljenko potpuno opravdano pokazao crveni karton!

Arbitar je, doduše, ovog puta pogriješio u korist Barselone, jer je Nejmar u momentu dodavanja saigrača ka njemu bio u ofsajdu.

62' Barselona ponovo pokušava da uspostavi svoju igru i prijeti udarcem Andresa Inijeste iz daljine. Ipak, ofanzivni vezista nije pogodio gol.

- Pogledajte trenutak u kojem je Dani Alveš faulirao Ronalda. Jasno je da je kontakt uspostavljen van kaznenog prostora.


penal, kristijano ronaldo, dani alveš Foto: Twitter

58' Ponovo prijeti Real! Kristijano je dodao loptu do Bejla poslavši je paralelno sa gol-aut linijom, ali je Valdes bio siguran. Poslije kornera nije bilo još jedne prilike.

55' REAL OPET VODI, 3:2! Ronaldo je iskoristio penal, poslavši loptu u donji lijevi ugao!

54' PENAL ZA REAL! Kristijano Ronaldo pao je na ivici kaznenog prostora, ali sa spoljne strane! Greška sudije Maljenka!

53' Prva velika prilika za Real u drugom poluvremenu. Bejl je utrčao u sredinu sa desne strane, "provukao" loptu u kazneni prostor, gdje je Benzema šutirao nogom, ali je Valdes intervenisao... Usporeni snimak pokazao je da su sudije pogriješile i da je trebalo da prekinu akciju zbog ofsajda Francuza.

Šta mislite, ko će postići prvi naredni gol?

50' Na početku drugog poluvremena lopta potpuno pripada Barseloni. Katalonci je neprestano dodaju međusobno i iz posjeda "crpe" veliko samopouzdanje. Naravno, istovremeno i propisno živciraju protivničke igrače i navijače. Madriđani su u nekoliko navrata pokušali da dugim dodavanjima realizuju kontre, ali neuspješno.

- Lionel Mesi upravo je postao najbolji strijelac u istoriji derbija Reala i Barselone. Svojim 19. pogotkom preskočio je na vječnoj listi Alfreda Di Stefana!

- Sa druge strane, Kristijano Ronaldo nije bio previše zapažen tokom prvog poluvremena. Uputio je jedan udarac ka golu.

POLUVRIJEME! To je "El Klasiko"!

45' Opet Benzema u prilici, ali opet bez njegovog gola! Centrirao je Karvahal sa desne strane, Francuz je šutirao glavom i poslao veoma blizu desne stative!

43' Poslije gola za 2:2, umalo je izbila tuča između nervoznih Pepea i Seska Fabregasa. Poslije malo odgurivanja, meč je brzo nastavljen.

42' Novo izjednačenje! Nejmar i Mesi odigrali su dupli pas na desetak metara od gola Reala, poslije čega je Argentinac iz blizine pogodio za 2:2!
40' Poslije prvog kornera, viđen je i prvi korner. Izvela ga je Barselona, ali je Garet Bejl mirno ispucao loptu iz svog kaznenog prostora.

34' Žestoka borba, ali bez konkretnih prilika od gola za vođstvo domaćih. Sudija Undijano Maljenko pokazao je prvi žuti karton Di Mariji, zbog saplitanja Nejmara sa leđa.

26' Umalo 3:1 za Real!I opet Di Marija i Benzema! Argentinac je opet protrčao po lijevoj strani, Benzema opet primio loptu pored loše odbrane gostiju, gađao sa (svoje) desne strane peterca donji lijevi ugao, ali su defanzivi Barse bili i na gol liniji.

24' REAL VODI! Ne da se Di Marija vratio na teren, već je pri prvom kontaktu sa loptom ponovo asistirao za gol! Argentinac je ponovo proigrao Benzemu dodavanjem sa lijeve strane, a Francuz iskoristio katastrofalnu reakciju odbrane Barse. Mirno je primio loptu i zakucao je u mrežu sa ivice peterca! Maskerano je samo posmatrao! KAKAV MEČ!


21' Anhelu Di Mariji, asistentu za izjednačujući gol, naglo je pozlilo! Poslije dodavanja do Benzeme, pritrčao je grupi saigrača da proslavi pogodak, a potom zastao i legao na zemlju. Sa ljekarima je napustio teren i neizvjesno je da li će se vratiti.

20' IZJEDNAČENJE! Pogodio je Karim Benzema, poslije centaršuta Anhela Di Marije sa lijeve strane! Francuz je šutirao glavom, a Viktor Valdes "pogurao" loptu u svoju mrežu!

15' Kakva propuštena prilika Barselone! Marselo je zakasnio sa ofsajd zamkom, a Lionel Mesi to iskoristio mirno primivši "dubinsku" loptu iz sredine. Dodao mu je Fabregas, a on trčao sa njom neometan ka golu, ali i šutirao kraj lijeve stative.

13' Veliki promašaj Karima Benzeme! Anhel Di Marija protrčao je po lijevoj strani i vratio loptu na desetak metera od gola, gdje je Francuz dočekao, ali i šutirao neprecizno.

- Zanimljivo - u maloprije okončanoj anketi na MONDU, većina čitalaca (60 odsto - 2.049) ocenila je da će pobediti Real. Trijumf Barse očekuje 28 odsto (953), dok neriješen ishod predvidjelo 11 odsto (390).

7' BARSELONA VODI! Andres Inijesta iskoristio je asistenciju Lionela Mesija i poslao loptu u mrežu domaćih utrčavši sa lijevog "ćoška" kaznenog prostora! Šok za Real!

5' I domaći su uputili prvi udarac ka golu. Karim Benzema je šutirao, ali bezopasno ko Valdesa.

4' Prva je zaprijetila Barselona. Kristijano Ronaldo pokušao je da iznudi faul na ivici kaznenog prostora, poslije čega su gosti "izvukli" brzu kontru. Mesi je proigrao Nejmara, a on šutirao pravo u Lopeza.

- Utakmica je počela!

- Prije meča je cijeli stadion ćutao minut. Adolfo Suarez, prvi španski predsjednik vlade poslije Frankove diktature, premiuo je prošle noći. Bio je premijer od 1976. do 1981. godine.

- Fudbaleri Reala istrčali su na teren u majicama podrške teško povrijeđenom Heseu (pročitati dole). Trener Katalonaca Tata Martino izveo je na teren ekipu bez Aleksisa Sančeza, strijelca na minulom derbiju, i Pedra.

"Utakmica sezone", "najveći derbi na svijetu", "okršaj giganata"... Derbi Reala i Barselone najavljivan je prethodnih dana i nedelja velikim riječima, kao najvažniji meč Primere ove sezone. Jer to i jeste.

Najljući španski rivali zaigrali su od 21.00 čas, na igralištu Santjago Bernabeua. Do nedelje uveče sreli su se u prvenstvu 167 puta. Madriđani su ostvarili 70 pobjeda, Katalonci 65, a 32 utakmice završene su bez pobjednika.

Real je trenutno drugi na tabeli, sa istim brojem bodova kao i Atletiko (70), ali i uz utakmicu manje, jer su "jorgandžije" u nedelju pobijedile Betis. Barselona je treća, sa 66 bodova i takođe utakmicom manje od crveno-bijelih iz Madrida.

REAL: Lopez - Karvahal, Pepe, Ramos, Marselo - Alonso, Modrić, Di Marija - Ronaldo, Bejl, Benzema

BARSELONA: Valdes - Alves, Pike, Maskerano, Alba - Buskets, Ćavi, Fabregas - Inijesta, Nejmar, Mesi.

Real dočekuje meč u boljoj formi. Posljednji put je izgubio 26. oktobra, baš od Barselone, na Nou Kampu.

Od tada je (u svim takmičenjima) Real pobijedio na 27 utakmica i samo pet puta završio meč bez pobjednika.

Barselona je u posljednjih mjesec dana izgubila od Sosijedada i Valjadolida, ali je još aktivni učesnik trke za titulu i u Primeri i u Ligi šampiona, gdje je, kao i Real, "dogurala" do četvrtfinala.

U posljednjih 10 okršaja ova dva tima u svim takmičenjima, od 18. januara 2012, Real je bio uspješniji. Upisao je četiri trijumfa, Barsa tri, dok su tri duela završena remijem.

Čitaoci MONDA smatraju da je Real veliki favorit da u nedelju uveče pobijedi. U anketi na našem sajtu, do sada čak 61 odsto od ukupno 2.970 učesnika vidi Madriđane kao pobjednike "El Klasika". Za trijumf Barse glasalo je 825 čitalaca (28 odsto), dok 11 odsto (336) misli da će utakmica biti završena neriješno.

Utakmica će početi u 21.00 čas. Do sada je na 167 prvenstvenih "El Klasika" viđeno 3,19 golova po meču.

Očekujmo da će i u nedelju lopta bar nekoliko puta biti vađena iz mreža. Uzgred, nadležni su odredili da u toku utakmice bude spremno tačno 14 lopti.

TABELA: Atletiko 70, Real (-1) 70, Barselona (-1) 66, Atletik Bilbao 55, Sevilja 47, Sosijedad (-1) 46, Viljareal (-1) 45, Espanjol 37, Levante 37, Valensija (-1) 36, Granada 34, Selta 33, Malaga 32, Elče 30, Rajo 30, Osasuna 29, Hetafe 28, Valjadolid 27, Almerija (-1) 26, Betis 19.
(MONDO:Foto: Guliver/Getty images/Gonzalo Arroyo Moreno)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC