• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pamtite li Bebea?

U Junajted je stigao kao veliki talenat, sa "holivudskom" životnom pričom. Trenutno je pozajmljen Pasoš Fereiri. Pogledajte kako igra.

Dolazak Portugalca Bebea (23, 192 cm) u Mančester junajted 2010. godine ispraćen je pričama o njegovom navodnom nastupu na Svjetskom prvenstvu za beskućnike.

Međutim, na ulici nikada nije živio, iako su ga se dok je bio dijete odrekli i otac i majka. Do 12 godine rastao je uz baku, a potom je sud odredio da brigu o njemu preuzme lokalna crkva u gradu Agualva Kasenu, gdje se i rodio.

Tada je sa sedam drugova iz katoličkog prihvatilišta zaigrao fudbal i bio dio Evropskog festivala uličnog fudbala, održanog 2009. u Foči.

Ubrzo su skauti čuli za njegov talenat, pa je iste godine potpisao za Estrela Amadoru. Potom su ga poželjeli i Real i Benfika, ali je završio u Mančester junajtedu, gdje nikada do kraja nije pokazao svoj talenat.

Iako je još ugovorom vezan za "đavole", u dresu šampiona Engleske odigrao je samo sedam utakmica. Karijeru gradi na pozajmicama.

U Bešiktaš je stigao 16. juna 2011. godine, klub je htio da ga kupi za dva miliona ako se dokaže, ali je brzo doživio najtežu sportsku povredu - kidanje ligamenata koljena.

Drugi dio sezone 2012/13 proveo je u Portugalu i nastupao za Rio Ave. U rodnoj zemlji igra i ove godine, noseći dres Pasoš Fereire.

Pogledajte kakav je gol postigao minulog vikenda.

VIDEO

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Michael Regan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC