• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superliga petkom uveče - uskoro premijera!

Spartak, OFK i Rad mogli bi sljedeće sezone da igraju na istom stadionu, dok će Superliga vjerovatno dobiti i TV termin petkom uveče.

Utakmica srpske Superlige petkom uveče - uskoro premijera!

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, Zoran Laković, najavio je u razgovoru za MONDO mogućnost da od sezone 2014/15, utakmice Superlige budu igrane i petkom uveče.

Kada radovi na "podizanju" reflektora u Novom Pazaru, Kragujevcu i Čačku budu završeni (trebalo bi da sve bude gotovo do ljeta), postojaće svi uslovi da se jedna, najzanimljivija utakmica kola, izdvoji za "prajm tajm" termin petkom ili ponedjeljkom uveče.

"Sada, kada postoje uslovi za to, ne isključujem mogućnost da utakmice budu igrane i 'van' vikenda", kaže Laković za naš portal i dodaje:

"Štaviše, mislim da je poželjno da se uvede termin petkom ili ponedjeljkom uveče, s tim da sam više za to da se igra petkom, jer ponedjeljak povremeno 'ulazi' u vrijeme kada se okuplja reprezentacija. Kada se o tome bude razgovaralo sa ljudima iz Zajednice Superlige, naša preporuka biće da se to uvede".

Dok je izvjesno da će za start sezone 2014/15, "osvijetljeni" biti stadioni Crvene zvezde, Partizana, Vojvodine, Čukaričkog, Novog Pazara, Radničkog iz Niša, Jagodine, Voždovca, Napretka, Radničkog iz Kragujevca, Slobode, kao i Borca iz Čačka (koji vjerovatno neće ući u Superligu), neizvjesno je šta će biti sa stadionima Spartaka, OFK Beograda i Rada.

Ova tri oronula objekta na prošlonedjeljnoj Skupštini FSS apostrofirana su kao "nepodnošljiva"? Šta FSS namjerava da uradi u ta tri slučaja?

"Već smo poslije Skupštine bili u Subotici i razgovarali sa ljudima iz Spartaka i gradskim vlastima. Ideja je da obiđemo sva tri objekta i pričamo sa lokalnim vlastima kako bismo pokušali da iniciramo ulaganja u te objekte. Ako ne uspijemo, kao alternativu možemo klubovima da ponudimo da igraju u Staroj Pazovi", kaže Laković i dodaje:

"U završetak radova u okviru 'Kuće fudbala' uložićemo novac koji je ostvaren kao dobit u 2013. godini i, kada bude završen, taj stadion kapaciteta 4.900 mjesta, biće stadion koji će biti ponuđen Spartaku, OFK Beogradu i Radu za odigravanje utakmica Superlige. FSS će biti spreman da svoj stadion ustupi tim klubovima za odigravanje prvenstvenih utakmica"
, rekao je Laković i tako indirektno najavio da tri plavo-bijela kluba neće moći da igraju na svojim stadionima naredne sezone, ako ne dođe do ulaganja i rekonstrukcije tokom ljeta.

Pročitajte cijeli intervju sa generalnim sekretarom FSS Zoranom Lakovićem.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC