• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vrijeme je i za polufinale Kupa Srbije

U srijedu prve utakmice igraju Vojvodina - Spartak i OFK Beograd - Jagodina.

Kao i prošle godine, trofej masovnijeg domaćeg takmičenja ponovo neće otići na Topčidersko brdo.

U polufinalu Kupa Srbije sastaće se Vojvodina - Spartak i OFK Beograd - Jagodina. Prvi mečevi biće odigrani 26. marta, a revanši 9. aprila. Pehar brane Jagodinci.

Sve četiri ekipe počele su drugi dio sezone prije svega koncentrisane na borbu u Kupu. Vojvodina i Spartak odigrali su međusobni meč 9. aprila i završili ga bez pobjednika (1:1).

"Lale" i "ćurani" dočekuju polufinale sa mogućnošću i da se plasiraju u Evropu i kroz prvenstvo. Trenutno su, uz Radnički iz Niša, na diobi petog mjesta, sa po 30 osvojenih bodova - pet manje od trećeplasiranog Čukaričkog.

I pored toga, jasno je da će Novosađani silno željeti da stogodišnjicu postojanja uveličaju i unošenjem prvog Kupa u klupske vitrine. Vojvodina je posljednjih sezona izrazla u najvećeg tragičara finala. Granice i nazivi države su se mijenjali, a "lale" su gubile i gubile u utakmicama za trofej. Ukupno šest puta.

I Spartak je učestvovao u finalima, ali nikad nije pobjeđivao. Poražen je 1962. i 1964. godine.

Navedeno finale, 1962. godine, odigrano je na stadionu JNA, pred 10.000 gledalaca. Subotičani su otišli kući praznih ruku, a trofej je ostao u Beogradu. Tačnije - na Karaburmi. Golovima Save Antića (dva), Srđana Čebinca i Spasoja Samardžića, OFK Beograd osvojio je te sezone svoj treći od ukupno četiri trofeja Kupa.

"Romantičari" su zgrabili trofeje 1953, 1955, 1962. i 1966. godine. Bili su mu blizu i 2006, ali su poraženi od Crvene zvezde, takođe na stadionu Partizana.

U ovom trenutku, svi u OFK Beogradu vide polufinale Kupa kao slamku spasa u prvenstvenoj sezoni koju neće dugo pamtiti. "Romantičari" trenutno zauzimaju 13. poziciju, sa samo tri boda više od "fenjeraša", Rada.

Na Omladinski stadion OFK Beograda u subotu će doći aktuelni osvajač Kupa - Jagodina. "Ćurani" takođe ne blistaju u drugom dijelu sezone. Poraženi su u dvije utakmice, a u tri su osvojili samo bod.

Jagodinci su nekoliko puta istakli da posebnu pažnju i ove godine posvećuju Kupu. Poslije prošlosezonskog slavlja, nema dileme da će htjeti da u Pomoravlje odnesu još jedan trofej.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC