• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Junajted brani čast, Siti napada titulu

Gradski derbi Mančestera utakmica (utorak, 20.45) je koja će privući najviše pažnje u vanrednom terminu Premijer lige.

Bez suspendovanog Nemanje Vidića i povrijeđenog Robina Van Persija, fudbaleri Mančester junajteda ugostiće u utorak uveče na svom igralištu Mančester siti, za koji neće igrati Serhio Aguero.

Iako bez šansi da osvoje titulu, sa čak 18 bodova zaostatka za Čelsijem (uz utakmicu manje), tim Dejvida Mojesa ima veliki motiv da podigne formu za meč sezone protiv Bajerna, u četvrtfinalu Lige šampiona (25. mart, 1. april).

"Đavoli" su u posljednjih nedjelju dana pobjedama nad Vest Hemom i Olimpijakosom koliko-toliko uspjeli da zaborave bolan poraz od Liverpula (0:3), doživljen 16. marta.

"Hoćemo da bolje igramo velike utakmice nego do sada. Hoćemo da pobijedimo u svakoj. Važno je da dokažemo da možemo da odigramo na visokom nivou. Nismo daleko od dobrih igara kao što mnogi misle da jesmo", rekao je trener Junajteda, Dejvid Mojes.

"Uradićemo bukvalno sve što možemo da bismo pobijedili. Hoćemo da pobijedimo u svakoj utakmici, pa i u ovoj, koja mnogo znači navijačima".

Siti je prije 12 dana ispao iz Lige šampiona, ali je trijumfima nad Halom i Fulamom vratio samopouzdanje pred duel sa starim rivalom. Prvi međusobni duel timova iz Mančestera pripao je "građanima", 4:1.

Za razliku od Junajteda, "građani" imaju i titulu kao motiv za pobjedu.

"Veoma smo motivisani u borbi za titulu. Nije dobro kada ste, kao mi, izbačeni iz svih takmičenja, ali u tom slučaju možemo da se koncentrišemo samo na ligu. Nemamo problem, a cilj nam je da osvojimo tri boda. Biće veoma važno da budemo konstantni do kraja sezone, počev od sutra",
rekao je trener Sitija, Manuel Pelegrini.

Duel na Old Trafordu biće odigran u utorak, od 20.45.

U utorak:

Junajted - Siti 20.45
Arsenal - Svonsi
Njukasl - Everton

U srijedu:

Vest Hem - Hal 20.45
Liverpul - Sanderlend 21.00

TABELA: Čelsi (+1) 69, Liverpul 65, Mančester siti (-2), Arsenal, Totenhem (+1) 56, Everton (-1) 54, Junajted 51, Njukasl 46, Sautempton (+1) 45, Stouk (+1) 37, Aston vila 34, Hal 33, Norič (+1) 32, Vest Hem 31, Svonsi 29, VBA 28, Kristal Palas 28, Sanderlend (-2) 25, Kardif (+1) 25, Fulam (+1) 24.

(MONDO, foto: Beta/AP/Jon Super)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC