• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto je Trajković dobio žuti karton?

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić ne razumije zašto je štoper Branislav Trajković dobio žuti karton protiv Slobode.

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je na početku proljećnog dijela sezone da su svi shvatili "pravila igre" i da će im se njegov tim i cijeli klub prilagoditi. Bilo je to poslije nekih sudijskih odluka koje nisu išle na ruku Partizanu (poništen gol protiv Novog Pazara), ali i u sljedećim utakmicama sudije su presuđivale na štetu crno-bijelih (nedosuđeni penali protiv niškog Radničkog ili protiv užičke Slobode).

Partizan je protiv Slobode odigrao bez četvrotice standardnih prvotimaca (Danka Lazovića, Milana Obradovića, Vladimira Volkova i Nikole Ninkovića). Nešto bolju situaciju stručni štab Partizana ima pred novi prvenstveni duel, na Karaburmi protiv OFK Beograda.

Vraćaju se Ninković, Obradović i Volkov, ali Marko Nikolić neće moći da računa na Lazovića (druga utakmica zbog suspenzije) i borbenog štopera Branislava Trajkovića, koji je protiv užičke Slobode dobio žuti karton.

Zbog te kazne koju je sudija Dejan Dimitrijević izrekao Trajkoviću odmah poslije utakmice u subotu u Humskoj, vidno su bili iznervirani svi u crno-bijelom taboru, prije svih sportski direktor Albert Nađ.

Ni treneru crno-bijelih Marku Nikoliću nije jasno zašto se sudija opredijelio da baš Trajkoviću pokaže žuti karton, zbog kojeg neće moći da igra protiv OFK Beograda (pravilo parnih kartona).

"U zvaničnom zapisniku sa utakmice upisano je da je Trajković dobio žuti katon zbog nedozvoljenog starta, a on mu je pokazan poslije proslave gola", naglasio je Nikolić.

Zbog "lupe" pod kojom se nalazi od strane Sudijske komisije FSS i zaprijećene kazne ako nastavi da komentariše suđenje, trener Partizana nije želio dublje da ulazi u analizu te i drugih odluka. Tačnije, "ugrizao se za jezik" i mudro je prepustio komentar sportskoj javnosti.

"Ne znam više kako da... odnosno znam, biću direktan. Ako neka korektnost sa naše strane i, konkretno moje, znači ćutanje i negovorenje o nekim stvarima ja na to ne pristajem. Apelujem na vas medije da to analizirate i komentarišete na način na koji mislite da treba. Činjenica je da smo protiv Slobode imali dosuđen nepostojeći ofsajd na početku utakmice, onda, po svim ocjenama ljudi koji se bave suđenjem, nije nam dosuđen penal i povrh svega se dodijeli žuti karton igraču koji se u protokolu vodi kao nedozvoljen start, a prilikom proslave gola, šta ja onda treba da komentarišem? Pošto mi prijete kaznom da ne smijem više da se bavim time, ja sada nisam rekao ni riječ o suđenju", rekao je Nikolić.

Malo prije Nikolića pred novinare je stao sportski direktor Albert Nađ koji nije želio da komentariše taj detalj utakmice protiv Slobode. I čak naglasio da u klubu postoji "naređenje" da se o tome i sličnim stvarima više ne priča. Isključivo može da se razgovara o sportskim temama.

"Neke stvari su malo čudne, jer nisam zadovoljan i ne mogu da shvatim ono što je stavljeno u zapisnik u vezi sa žutim kartonom Trajkoviću", rekao je Nađ.

Nađ je potom zaustavio dalje insistiranje novinara:

"Mi nismo imuni na neke stvari, ali ja sada neću da komentarišem. Možda hoću u nekom budućem periodu. Ono što je bitno jeste da nijedan igrač neće više smjeti da komentariše bilo koje stvari na terenu ili van terena za koje misle da nisu bile u skladu sa pravilima i propisima. Moći će da komentarišu samo ono u vezi sa utakmicom, odnosno 'normalne' stvari", naglasio je Nađ.

Kada su novinari to predočili Nikoliću, trener Partizana je rekao da ne zna za "naređenje", ali se saglasio sa sportskim direktorom da igrači i ne treba da komentarišu takve stvari, već da treba da budu fokusirani samo na teren i igru.

"Klub će se baviti time ili trener koji sad neće jer je pod pretnjom kazni, a igrači treba da budu fokusirani na teren. Publika je tu da prepozna šta se događa, a da mediji o tome pišu", rekao je Nikolić.

Zanimljiva je bila opaska, odnosno gledanje Nikolića na spektakularan duel Reala i Barselone (3:4) u Primeri, koji je odigran u nedelju.

"To je bila utakmica visokog ritma i... Moram da primjetim nešto - koliko je bilo svega na terenu i sa kakvim oduševljenjem ovde komentarišemo tu utakmicu. Ne želim da budem pogrešno shvaćen, ali utakmica na Vračaru (Rad - Partizan) je po broju golova i događajima na terenu, bila slična toj u Madridu, pa se to ovde pretvaralo u negativne stvari. Naočari kroz koje gledamo naš i inostrani fudbal nisu isti. Njihov gledamo kroz rozikaste, a ove su tamne", primjetio je Nikolić.

Je l' vi volite kad su igrači drčni?

"Da... Ustvari, to nije pitanje da li ja to volim ili ne. Ako je potrebno - bićemo takvi. A u sportu je često potrebno da budeš takav".

Nikolić se u jednoj rečenici osvrnuo na meč protiv Slobode, rekavši da je drugo poluvrijeme možda i najbolje od početka proljećnog dijela sezone, ali i da je sada taj duel "arhiviran" i da su svi već okrenuti meču protiv OFK Beograda predtojećeg vikenda.

"Momci dobro rade i postoje razlozi za nastavak umjerenog optimizma i zadržavanje fokusa i koncetracije. U svim utakmicama do sada, osim one u Novom Pazaru, odigrali smo veliki broj minuta u jako dobrom ritmu i dobro smo trčali i bili smo taktički disciplinovani i uz sve to tu je bio kvalitet. Za sada smo u fazi gdje sve to funkcioniše dosta dobro i svaka sljedeća utakmica treba da bude još bolja, na još višem nivou", rekao je Nikolić.

Pred Partizanom je novi ispit - na Karaburmi ga čeka polufinalista Kupa Srbije OFK Beograd. Nikolić očekuje isto ono što i u prethodnim utakmicama - "beskrajno motivisanog protivnika".

"Čeka nas mnogo nezgodna utakmica. OFK je u nezavidnoj poziciji na tabeli. Biće beskrajno motivisan protiv nas. Ima skup vrlo talentovanih mladih igrača, reprezentativaca Srbije, koje ja izuzetno respektujem. Vidjeli smo u prethodnim utakmicama kako igraju timovi koji se bore za opstanak, sa mnogo energije i želje. Ne očekujem ništa manje od OFK Beograda", kaže Nikolić.

(Predrag Vujić:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC