• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Upitan derbi Borac – Sarajevo

Uprava FK Borca nije u stanju da izmiri dugovanja bivšim igračima zbog čega najvjerovatnije neće biti odigran derbi sa Sarajevom, saznaje MONDO.

Derbi 24. kola Premijer lige BiH na rasporedu je u subotu, do kada Borac mora da uplati dio duga u iznosu od 50.000 KM, ali Radna grupa koja rukovodi klubom nije u stanju da obezbijedi taj novac i ukoliko se ne pojavi neka institucija ili osoba i ne pomogne klubu uplatom tih sredstava neće se igrati derbi.

U razgovoru za MONDO to nam je potvrdio i predsjednik Radne grupe FK Borac Draško Ilić koji je za sutra zakazao pres konferenciju na kojoj će uputiti posljednji apel za pomoć klubu.

"Ovo je javni poziv, apel da se u naredna dva-tri dana pojavi neko da uplati sredstva koja moramo da platimo na osnovu pravosnažnih sudskih presuda koje nas limitiraju od daljeg igranja. Borac je u takvim problemima da je utakmica sa Sarajevom potpuno upitna i ukoliko se ne iznađu sredstva Borac će biti suspendovan. Taj dug je ukupno 310.000 KM, prije ove utakmice moramo da uplatimo 50.000 KM, već sljedeću moramo da uplatimo 100 hiljada KM, ali sve zajedno je 310.000 KM duga prema igračima čije su odluke pravosnažne“, izjavio je Ilić za MONDO.



Borac je do sada više puta bio u sličnoj situaciji i mnoge utakmice bile su dovedene u pitanje, ali se na kraju sve rješavalo uplatom dijela duga ili sporazumom o reprogramu.
Ilić međutim navodi da to više nije moguće.

"Dug se ne može više reprogramirati, nakon dva reprograma i sporazuma koja smo imali ništa nije ispoštovano i sada se to mora platiti“
, rekao je Ilić i upozorio na eventualne posljedice neodigravanja derbija sa Sarajevom.

"Ukoliko se ne odigra utakmica Borac će biti kažnjen sa oduzimanjem tri boda i novčanom kaznom FS BiH, uslijediće propast i potop kluba. Neodigravanje ove utakmice je put ka gašenju kluba, slažem se“, rekao je Ilić.

Radna grupa na čijem je čelu Ilić ima mandat za upravljanje klubom do 31. marta, za kada je zakazana skupština kluba na kojoj bi trebalo biti izabrano nova uprava, ali s obzirom na trenutnu situaciju pitanje je da li će biti onih koji žele da preuzmu koji se nalazi u velikim dugovima zbog kojih ne može da igra ni utakmice.

(G. Arbutina – MONDO, Foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC