• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petković: Nejc me dobro mijenja

Desni bek Crvene zvezde u razgovoru za MONDO hvali svoju prinudnu zamjenu i kaže da nema potrebe da on mijenja njega.

Crvena zvezda je tokom ljeta pojačala odbranu, međutim, trener Slaviša Stojanović ponovo najviše problema ima u toj liniji tima.

Računajući na Sašu Cilinšeka kao jednu od opcija, mladi Darko Lazić je poslat na pozajmicu u Spartak iz Subotice uoči proljećnog dijela sezone, ali se situacija zakomplikovala zbog papiroloških problema iskusnog defanzivca.

Crveno-bijeli su tako ostali sa samo jednim desnim bekom u timu, Markom Petkovićem.

Kapiten mlade reprezentacije Srbije je naprasno dobio zamjenu u Nejcu Pečniku, koji ga je mijenjao protiv Radničkog 1923 (zbog kartona), a onda i tokom drugog poluvremena utakmice sa Donjim Sremom (zbog povrede koljena).

Krilni fudbaler i u subotu će vjerovatno morati da igra povučenije.

"Pečnik me je oduševio i iznenadio i protiv Kragujevca i sad protiv Donjeg Srema. Neće tu biti problema, Nejc ima stvarno veliko srce i dobar je igrač, tako da neće biti problema"
, uvjeren je Petković kojem u Novom Sadu, srećom, ligamenti koljena nisu popucali, već su nategnuti.

Šanse za njegov nastup protiv Voždovca su male, ali 21-godišnji fudbaler ne odustaje od mogućnosti da zaigra.

"Oporavak dobro teče, imam terapije i znaćemo u četvrtak definitivno da li ću moći da igram u subotu. Nisam trenirao sa ekipom ovih dana, ali sutra bi već trebalo da počnem", rekao nam je Petković.

Po dolasku iz OFK Beograda krajem avgusta, Petković je debitovao za Crvenu zvezdu upravo protiv Voždovca.

Od te utakmice, 22. septembra 2013, koju su igrači Zvezde završili pognutih glava i bez dresova, do ove u subotu (17.30 na "Marakani"), mnogo toga se promijenilo.

"Bilo je teško vrijeme kada sam došao. Razlika između te utakmice i ove sad je stvarno velika. Atmosfera je mnogo bolja, a dosta se popravila i sutiacija sa rezultatima. Ekipa je stabilnija i sigurnija, vezali smo 10 pobjeda, prvi smo na tabeli i svi zajedno djelujemo dosta dobro i dosta ozbiljnije"
, istakao je defanzivac crveno-bijelih.

Na kraju razgovora, upitali smo Petkovića da li bi volio da u nekoj narednoj utakmici on zamijeni Pečnika, odnosno zaigra na poziciji krila.

"Nema potrebe za tim. Imamo dosta boljih igrača od mene na tom mjestu, koji su spremni kao zapete puške da uđu i zamijene Nejca ako, ne daj Bože, bude bilo potrebe za tim"
, odgovorio je Petković sa osmijehom.

Martinović sa ekipom, ne i Krneta
Novak Martinović i Jovan Krneta ovog proljeća još nisu konkurisali za mjesto u timu zbog povreda, ali bi uskoro trebalo da se stave na raspolaganje treneru Stojanoviću.
Tačnije, Martinović je u utorak trenirao sa saigračima, a u petak će se znati da li će biti među 18 igrača za utakmicu sa Voždovcem. Dobra vijest za navijače Zvezde je povratak Aleksandra Kovačevića koji je protiv Donjeg Srema "očistio" kartone, a o suspenziji će morati da vodi računa Nikola Mijailovića, kojem bi novi žuti značio meč pauze.

(Jovan Vujić - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC