• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brzopotezni Džeko, šok na Emirejtsu

Napadač Mančester sitija golom u prvom minutu najavio pobjedu svog tima u gradskom derbiju - 3:0.

Edin Džeko je od ovog utorka fudbaler koji je postigao najbrži pogodak za gostujući tim na Old Trafordu u utakmici Premijer lige.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine savladao je Davida De Heu poslije samo 44 sekunde, a prije njega u istom napadu mogli su to da učine David Silva i Samir Nasri, ali je prvi bio izblokiran, a drugi je pogodio stativu, pa je na odbitak natrčao Džeko. Odbrana Mančester junajteda po ko zna koji put ove sezone reagovala je očajno...

Tim pogotkom Džeko je najavio pobjedu Mančester sitija u 167. duelu sa gradskim rivalom.

Na početku drugog poluvremena ponovo je pogodio, u 56. minutu poslije centaršuta Nasrija iz kornera, a konačnih 3:0 za godzr postavio je najbolji strijelac tima ove sezone, Jaja Ture, u nadokandi utakmice. Bio je to njegov 17. prvenstveni pogodak.



"Građani" su ovom pobjedom ostali najozbiljniji konkurent Čelsiju u trci za titulu, pošto sada imaju tri boda manje, ali i dvije utakmice manje od londonskih "plavaca".

Junajted je ostao na, za njega očajnom sedmom mjestu, sa čak 15 bodova manje od gradskog rivala i dvije utakmice više.

A da su na Old Trafordu obratili pažnju na statistiku, igrači Dejvida Mojesa znali bi da Edina Džeku ne smiju da ostavljaju samog, kao što su to učinili već u prvom minutu.

On je do ove utakmice, igrajući za Volfsburg i Siti, postigao čak šest golova u osam duela sa Mančester junajtedom. Sada je taj učinak još bolji - dva puta je bio strijelac u dresu njemačkog kluba, a šest u dresu "građana".

Iako Srbija ima trojicu svojih predstavnika u mančesterskim rivalima, ovog utorka nijedan od njih nije bio akter derbija. Kapiten Junajteda, Nemanja Vidić, izostao je zbog suspenzije, dok za Siti Aleksandar Kolarov nije ulazio u igru, a Matija Nastasić je van stroja zbog povrede.

Paralelno sa utakmicom u Mančesteru igrala su se još dva meča. Everton je protutnjao Njukaslom i slavio 3:0, dok je sjeverni London ostao u nevjerici poslije remija Arsenala i Svonsija - 2:2.



"Tobdžije" su neriješenim rezultatom vjerovatno ispale iz trke za titulu. Trenutno imaju isti broj utakmica kao vodeći Čelsi, ali i šest bodova manje. Ispred njih su i Siti sa tri boda više i dvije utakmice manje, kao i Liverpul sa dva boda više i utakmicom manje, tako da...

... Ekipa Arsena Vengera vjerovatno će opet ostati "kratkih rukava" iako se činilo da odavno nije bila bliža trofeju nego ove sezone.

A peh se dogodio vjerovatno u trenutku kada je najmanje bio očekivan. Na domaćem terenu, u duelu sa 15-plasiranim Svonsijem.

Gosti iz Velsa prvi put šokirali su domaću publiku u 11. minutu, kada je Vilfred Boni zatresao mrežu udarcem glavom. Napadi Arsenala koji su uslijedili, bili su neutralisani sve do 73. minuta, kada je "rezervista" Lukas Podolski zatresao mrežu na dodavanje Gibsa.

Samo minut kasnije reprezentativac Njemačke se našao u ulozi asistenta i omogućio Olivijeu Žiruu da postavi stvari na očekivano mjesto i dovede Arsenal u prednost.

Ipak, gosti se nisu predali i u nadokandi utakmice uspjeli su da izjednače. Autogol postigao je Matje Flamini, pošto je Metersaker uklizao ispred jednog od napadača gostiju, ali je loptu poslao ka svojoj mreži. Vojceh Šćešnji je stigao da interveniše nogama, međutim, na njegovu žalost Flamini je bio preblizu, pa se lopta od njega odbila u gol.

To nije bilo sve! Ubrzo je uslijedila nova kontra Svonsija, a Džonatan De Guzman je hitao ka golu Arsenala. Bio je brži od odbrane "tobdžija" i taman kada je trebalo da izbije sam pred golmana domaćih, sudija Li Probert je označio kraj utakmice.

I jedni i drugi uhvatili su se tog trenutka za glave. Arsenalovi igrači svjesni da su vjerovatno ispali iz šampionske trke, a Svonsijevi u nevjerici da je sudija svirao kraj u trenutku kada su mogli do pobjede...

(MONDO, Foto: Beta/AP/Jon Super, Matt Dunham)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC