• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik uplatio 50.000 KM, Borac igra!

Banjalučki Borac ipak će igrati derbi sa Sarajevom, nakon što je iz kabineta predsjednika RS Milorada Dodika stigla potvrda o uplati 50.000 KM.

Borac je po ko zna koji put bio na ivici ambisa i suspenzije od strane Fudbalskog saveza BiH zbog neizmirenih dugova prema nekadašnjim članovima kluba.

Odigravanje derbi meča 24. kola Premijer lige BiH sa Sarajevom bilo je pod znakom pitanja, što je u razgovoru za MONDO juče potvrdio i predsjednik Radne grupe Draško Ilić.

Ipak, danas je u prostorije kluba stigla potvrda iz kabineta predsjednika Dodika da je na račun kluba uplaćeno neophodnih 50.000 KM, kako bi bila izbjegnuta suspenzija, odnosno odigrana utakmica sa Sarajevom.

Iznos koji je klub danas dobio od predsjednika Dodika biće proslijeđen nekadašnjim igračima koji su tužili klub. To su: Nikola Vasiljević (14.850 KM), Vedran Kantar (10.000), Milan Stupar (11.985) i Dalibor Kozić (9.000). Takođe, klub će morati da plati 2.000 KM Savezu, zbog korištenja pirotehnike i ubačene baklje na teren u duelu sa Veležom.

Borac je tako, bar do daljnjeg, izbjegao suspenziju. Ali, da bi završio ovu kalendarsku godinu, klubu je potrebno još 930.000 KM.

"Borcu od grada sljeduje još nekih 180.000 KM, a nakon razgovora sa gradonačelnikom klubu je obećana i dodatna pomoć. Do kraja godine, prema našim planovima, trebaće još oko 650.000 KM", rekao je Ilić na danas održanoj pres konferenciji.

Utakmica Borac - Sarajevo na programu je u subotu, 29. marta na Gradskom stadionu u Banjaluci.

DUGOVANJA
Ukupan dug prema nekadašnjim igračima od 224.000 KM tako je umanjen za danas uplaćeni iznos. Osim njega, Banjalučani su dužni 150.000 KM igračima koji su trenutno članovi kluba, stručnom štabu duguje se 21.000 KM, a trenerima omladinske škole 65.000 KM. Dug prema Radnoj zajednici iznosi 28.000 KM, 10.000 KM više duguje se prevoznicima, dok Borcu ostaje da riješi i potraživanja u iznosu od 41.000 KM davaocu usluge ishrane.

SKUPŠTINA 31. MARTA
Sjednica Skupštine kluba trebala bi biti održana posljednjeg dana marta, kada bi Borac konačno trebao dobiti novo rukovodstvo.

"Nadam se da će uskoro biti izabrana nova Uprava kluba, koja će imati kvalitetnu podršku. Bez te podrške, Borac je nemoćan. Vjerujem da će sve nadležne institucije pomoći da se riješi nagomilani dug", istakao je Ilić.

(Bojan Jakovljević - MONDO, foto: MONDO/Bojan Jakovljević)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC